Na trasu se vydali nejmladší, sedmnáctiletí, v kategorii juniorů, až po „šedesát a víc“. Někdo jel doslova jako o závod, někdo si vychutnával jizerskohorské výhledy zalité sluncem. V cíli se pak setkali se svými soupeři, ale hlavně kamarády a společně probrali, jak se jim letos jelo. Závodu opět nechyběla výborná organizace, chutné občerstvení, okamžité výsledky a další bonusy, které ještě vylepšily účastníkům už tak příjemně strávenou sobotu v Jizerkách.

Mamutí můstek K-185 pro lety na lyžích v Harrachově.
Opravy harrachovských můstků mohou začít díky dárcům. Přispěli i Poláci

„Jelo se mi letos dobře, i když mě ještě před dvěma dny trochu trápilo zdraví. Ale dneska to bylo krásný. Jezdíme s kamarády tento závod pravidelně, letos už počtvrté. A jedeme si ho hlavně užít. Já jezdím dlouhej triatlon a Author Cup beru jako konec sezóny. Když jedu, tak si to fakt užívám a rozhlížím se i kolem,“ řekl Honza, který v cíli vyhlížel příjezd dalších svých kamarádů.

Stejně, jako většina ostatních, přijel do cíle s úsměvem a vůbec nevypadal, že má v nohách sedmdesát kilometrů. A tak se tvářili i dva bratři v dresu České televize, kteří taky nestáli letos na startu poprvé. Se svým výkonem a celým závodem byli zase spokojení.

Vodní plocha jablonecké přehrady výborně vyhovuje kanoepolu, které si přijely zahrát týmy z celé republiky.
Týmy z celé republiky se sjely na jabloneckou přehradu k finálovým bojům