Ani těsně před vánočními svátky neměli střelci SSK Manušice volný víkend. Ti mladší vyrazili do Liberce na 3. kolo liberecké vzduchovkové ligy, kde tradičně soupeří nejen střelci Libereckého a Královéhradeckého kraje. Za zmínku určitě stojí v kategorii do 14 let v disciplině vzduchová puška 30 ran vleže 1. místo Kateřiny Franceové a druhé místo Terezy Šubrtové (obě 296 bodů). Eliška Zaplatílková se umístila na místě pátém s 289 body, Michaela Šírlová skončila jedenáctá s 282 body. V kategorii vleže těch nejmenších do 12 let byli nejúspěšnější Denis Jurenka - desátý (268 bodů), jedenáctý Tomáš Dufek 259 bodů.
Výsledky po třech kolech jsou pro Manušické ještě lichotivější. V disciplině na 30 ran žáků do 14 let se jména nejlepších opakují. Vede Kateřina Franceová, 4. příčka patří Tereze Šubrtové a těsně za ní je Eliška Zaplatílková. Ondřej Zapadlík v dorostu do 16 let si drží šestou pozici. Teprve osmiletá a suverénně nejmladší Karolinka Brabcová je ve své kategorii na skvělém šestém místě a všechno nasvědčuje tomu, že půjde ve stopách svojí sestry Anety. V první desítce průběžného pořadí je ještě devátý Denis Jurenka.
Mezinárodní střelnice v Brně hostila tentýž víkend borce již ostřílené. Kromě domácích závodníků střelnici na Kývalce prověřili střelci ze sousedního Slovenska, Polska, Maďarska, ale také např. střelci ze vzdálené Indie. I tentokrát to pro ně byla cenná příležitost změřit síly nejen s naší střeleckou reprezentací. V konkurenci více než čtyřiceti soupeřů dorostenecké kategorie s přehledem zvítězila po oba dva dny Aneta Brabcová. První den navíc ve vyrovnaném osobním rekordu 396 bodů! Dvakrát neoblíbená čtvrtá pozice Gabriely Vognarové byla v tak silné konkurenci také úspěchem. Především však druhý den padala v kategorii žen vysoká čísla. Zvítězila Lucie Valová z Dukly Plzeň (397 bodů), ale lepším finále 102,7, před Renatou Gebauerovou z SSK Poruba se skvělou trefou 398 bodů. Zuzana Šostková se pro nemoc závodů nezúčastnila, ale ani tato absence neohrozila její první místo v české nominaci na mezinárodní závod VC Plzně v polovině ledna.
A co na závěr dodává trenér Stanislav Stupka? „Chtěl bych poděkovat příznivcům Sportovně střeleckého klubu Manušice, městu Česká Lípa, sponzorům, obětavým rodičům a trenérům, bez jejichž podpory si úspěchy klubu nedokážeme představit. Za všechny mluví množství medailových umístění na domácích i zahraničních soutěžích. Doufám, že si naši svěřenci přes vánoční svátky odpočinuli a načerpali tolik potřebné síly na náročný začátek nového roku.“ Nadcházející střelecký maratón totiž odstartuje VC Plzně, kde úspěch znamená další krok k nominaci na SP v Mnichově a ME ve střelbě ze vzduchových zbraní ve Švýcarsku. „Všem proto přeji pevné zdraví a sportovním střelcům do olympijského roku 2008 pevné nervy a jistou ruku.“

Další zprávy z regionu najdete zde