„Ale Zuzka se dostala do A-týmu nejenom proto, že ty dvě střelkyně šly na mateřskou. Ona to místo potvrdila svými výsledky,“ říká trenér Stanislav Stupka.

V minulém roce byla ve svých disciplínách v českém žebříčku vesměs na 4. místě. Což znamená, že byla první náhradnicí pro olympiádu v Pekingu. I když se nakonec na největší sportovní svátek nedostala, do Pekingu se pak podívala jako účastnice Akademického mistrovství světa, odkud si přivezla zlatou medaili ze závodu družstev.

Stanislav Stupka věří, že ta příští olympiáda by ji už neměla minout. „Dokázala 2x nastřílet 585 ve standardní malorážce na 3x20 ran (maximum je 600) a ve vzduchovce plné maximum 400.“

Olympiáda se však koná až za dlouhých tři a půl roku. Nejbližším vrcholem by se mělo stát ME ve vzduchovkových zbraních v Praze, které se koná koncem února. „Tam bych se chtěla dostat,“ říká Zuzana naplno své přání. Co se týká malorážkové sezony (trvá zhruba od dubna do října), zde je největším podnikem také mistrovství Evropy, které se uskuteční v červenci v Chorvatsku. „Sejde se tam střelecká elita, přesto by mohla skončit do 15. místa,“ věří své svěřenkyni trenér Stupka.