Dva body v úvodním turnaji starších žáků (kvalifikace Severočeské ligy, skupina A), vybojovali hráči Lokomotivy Česká Lípa. Turnaj se uskutečnil na antukovém hřišti „U Nádraží“, kde se představila družstva HL Lovosice A, Slovan Varnsdorf, Liberec handball, TJ Slavoj Děčín a domácí družstvo Loko Česká Lípa. Bylo odehráno celkem 10 mistrovských utkání na 2x 18 min, družstva se utkala stylem každý s každým.
Domácí nastoupili do všech svých utkání pouze s šesti hráči v poli a byli tak oslabeni během celého turnaje o jednoho házenkáře.
V prvním poločase utkání proti Děčínu bojovali a snažili se eliminovat svou početní nevýhodu. Poločas prohrála Lokomotiva 4:6, když jediným střelcem byl Jaroslav Novotný. Velkou práci pro domácí družstvo předvedl gólman Honza Horáček, který svými zákroky pomáhal obraně k udržení přijatelného výsledku, který nakonec Č. Lípa prohrála 4:10.
Druhý duel proti Slovanu Varnsdorf nepřinesl házenou k pokoukání, hra byla poznamenána celou řadou nepřesností, střel mimo bránu a neproměněných šancí a pouze dvěma brankami za první poločas pro obě družstva. V druhém se domácí házenkáři poprali o vítězství, na hřišti nechali všechny své síly a zápas po velkém boji dotáhli do vítězného konce 6:5. Za domácí se prosadil David Chaura 2x, Tomáš Lingler 1x a Jaroslav Novotný 2x. O vítězství se také zasloužil Martin Valenta, který nechal na hřišti úplně vše. Honza Horáček předvedl v utkání s Varnsdorfem své nesporné kvality a hlavně v závěru, kdy se Varnsdorf pokoušel o vyrovnání, držel své spoluhráče v naději na vítězství. Nejmladším hráčem turnaje byl Josef Capouch ml., který proti věkově starším a vyhranějším protihráčů předvedl velmi kvalitní obranou hru.
V posledních dvou zápasech proti Lovosicím a Liberci byli domácí hráči jen „přihlížejícími“, ale obě utkání jim dala další zkušenosti. Na oba soupeře nestačili a tato utkání prohráli výrazným rozdílem: s Lovosicemi 2:30 a Libercem 1:15.
Žáci Č. Lípy předvedli házenou na úrovni svých momentálních možností a svou předvedenou hrou potěšili nejen svého trenéra Zdeňka Hejného, ale i přihlížející diváky.

Další zprávy z regionu najdete zde