Meteorologická předpověď mluví o tom, že uprostřed týdne se má na území České republiky opět snést sněžení, a tak pořadatelé MOGUL driving cupu závodů pro amatérské jezdce na zabezpečené trati, předpokládají opět sněhový závod.

O zábavu tedy bude na kluzké trati vrchovatě postaráno.Global Assistance Racing Aréna v Sosnové u České Lípy amatérským závodníkům standardně poskytuje skvělé zázemí pro sérii zimních závodů pod hlavičkou olejářské společnosti MOGUL. Všichni tak mohou v nepřízni počasí navštívit vyhřívaný velkokapacitní stan, kde je možnost využít celodenní občerstvení a sledovat online výsledky z jednotlivých jízd.

Nikdo se tedy nemusí bát, že by v Sosnové zbytečně promrzl. V areálu je kromě traťových komisařů připraveno záchranné i zdravotnické vybavení což spolu s bohatě dimenzovanými únikovými zónami okruhu snižuje riziko havárie či úrazu na minimum. Známou informací je, že do závodů MOGUL driving cupu se mohou přihlásit amatérští i zkušenější závodníci s vozidlem s i bez OTP.

Třetí závod MOGUL driving cupu se uskuteční v sobotu 16. února 2013 na stejné trati, jako první závod pětidílné série, ale zcela v opačném směru. Z hlediska jezdců se tak jedná o novou a neznámou trať. Trať je s ohledem na možnost sněhové pokrývky postavena více do pomala tak, aby byla pro účastníky bezpečná.

Výsledky třetího závodu MOGUL driving cupu bude možné sledovat online na internetu na adrese: http://mdc.ms-free.net/online/

Diváci, kteří do Sosnové na závod MOGUL driving cupu dorazí, mohou akci zdarma sledovat i z krytých tribun Global Assistance Racing Arény.

Petr Eliáš