K vidění bylo mnoho gólů i vyrovnaný souboj o čelo tabulky, do kterého zasáhl i překvapivý příjezd security tělocvičny ZŠ Partyzánká.

Romania Ursus echipa - Sportbar Galaxie 15:10

Jako první se představilo pikantní klání „česnekářů" z Rumunska vedenými Slaným, proti kterým se postavil tým Galaxie včele se svými oporami Mlejnkem a Stožickým. Všichni tři jsou stavebními kameny A mužstva FBC, nicméně hned od počátku utkání bylo jasné, že každý čtvrtek jsou tito hráči soupeři a klubové vazby z velkého florbalu půjdou stranou. Slaný doplňovaný spolehlivým Dubnem tlačili rumunský tým do vedení, nicméně v dresu Galaxie byla proti bodující čtveřice Stožický-Mlejnek-Šilhavý a Sváda, kteří se snažili o zdramatizování zápasu. Nakonec si ovšem Rumuni pohlídali závěr odnesli si vítězství 15:10. Perličkou byl velmi dlouhý dramatický rozstřel, který nakonec vyzněl také ve prospěch Romania Ursus echipa.

Radiáci Česká Lípa - Fehrer Bohemia 23:4

V tomto zápase Radiákům chyběl Motejzík, nicméně i bez něj byl žlutočerný tým v utkání za favorita. Ovšem tým Fehreru, který nezvykle nastoupil v méně početné, nicméně kvalitní sestavě, se pokusil nabourat předzápasové předpovědi. To se mu dařilo cca do čtvrtiny zápasu, pak se již rozjeli radiáčtí střelci a vcelku v pohodě si vystříleli další výhru. Smolaři z Fehreru nakonec neproměnili ani šanci v nájezdech a stále čekají na první body.

Lososy na roštu - Sportbar Galaxie 13:8

Ve druhém zápase čekal na Sportbar Galaxii tým mladých Lososů, který si po slabším úvodu sezóny dělá zálusk na přední příčky. Družstvo Lososů letos táhnou bodující Hylmar a Vojíř, což se potvrdilo i tentokrát Hylmar si připsal 7+2, Vojíř 1+5. Na druhé straně Galaxie nenavázala na solidní výkon z prvního zápasu a v průběhu celého utkání působila celkem odevzdaně. Lososy tak získali výhru 13:8 a brali i dodatečný bod za nájezdy.

Romania Ursus echipa - Radiáci Česká Lípa 14:11

Vrcholem programu byl bezesporu souboj leaderů průběžné tabulky Radiáci i Ursus trochu odskočili ostatním týmům a vzájemná rivalita slibovala napínavý průběh.

Na začátku utkání se více dařilo černožlutým hráčům Radiáků, kteří se dostali do vedení 3:1, avšak pak nastala pasáž, kdy česnekáři postupně vyrovnali a utekli do náskoku 7:3. Radiáci ovšem nehodlali prodat svou kůži lacino a vydřeli snížení na 12:11 cca 3 minuty před koncem. V momentě, kdy se hnali za vyrovnáním, ovšem nastala kuriózní situace zápas musel být přerušen po příjezdu security objektu, která dostala z pultu zabezpečení echo o nepovoleném vniknutí do objektu tělocvičny ZŠ. Jak se následně vysvětlilo, objekt je automaticky kódován ve 22:00 a napěchovaný program dne tuto hodinu o pár minutek překročil. Po vyřešení celé situace byl zápas dohrán, nicméně z tempa vyvedení Radiáci již nedokázali vyrovnat a naopak inkasovali do prázdné brány konečné zásahy. Vítěz zápasu nakonec bral i bod z nájezdů a stvrdil pro něj podařený průběh základní části.

Filip Knapčík