Mezi hlavní taháky patřila účast hvězdných českých plavkyň Simony Kubové (rozené Baumrtové) a už zmiňované Petry Weber (rozené Chocové). Kubová ovládla prestižní Memoriál Zdeňka Vaněčka, na 200 metrů volným způsobem zaplavala 2:02,42, což jí stačilo na zlato. Weber pro změnu ovládla 50 metrů prsa (31,73) a také 50 metrů motýlek (27,68), kde za ní Kubová zaostala o patnáct setin sekundy. Třetí skončila ústecká plavkyně Daryna Nabojčenko (28,32).

Trenér českolipských Démonů Karel Kruliš.
Potrápili jsme obra. Budeme se snažit i v úterý, slíbil kouč Kruliš

Dechberoucí souboj si obě české hvězdy schovaly na trasu 50 metrů volným způsobem. Nakonec kralovala Kubová, která časem 26,62 o pouhých sedm setin předstihla českolipskou sokyni.

VOJTĚCH JANEČEK SE KVALIFIKOVAL NA ME

Obrovská radost ale vypukla i v ústeckém táboře. Domácí Vojtěch Janeček zaplaval na 50 metrů prsa čas 28,70 a s přehledem tak splnil kvalifikační limit na juniorské ME v Kazani.

„Jsem nadmíru spokojený, doufal jsem, že se mi doma povede limit splnit, ale že to bude až takhle dobré, tomu jsem nevěřil. Můj cíl byl 29,11, nakonec jsem byl o čtyři desetiny rychlejší, což je hodně. Mám i osobák, rok jsem takový čas nezaplaval, navíc to všechno na domácí půdě, takže paráda,“ líčil šťastný plavec. „Loni mi o dvě setiny uteklo semifinále, takže ve svém posledním roce mezi juniory bych rád alespoň do finále,“ nadhodil své cíle pro závody.

Mladí českolipští karatisté měli na Libereckém poháru talentů medailové žně
Úspěch karatistů: Šest „statečných“ vybojovalo pro Relax 19 medailí!