Právem hrdý může být na sebe a také na svůj klub Milan Soukup, futsalista FC Démoni Česká Lípa, který za nováčka letošního ročníku Chance futsal ligy hraje.

Právě i jeho jméno bylo v neděli večer na pražském Žofínu vysloveno v rámci slavnostního galavečera u příležitosti ankety Futsalista roku 2012.

Milan Soukup obsadil v konečném pořadí všech futsalistů České republiky 11. příčku! „To, že budu zvolený mezi nejlepší futsalisty České republiky za loňský rok, jsem absolutně nečekal," přiznává v exkluzivním rozhovoru pro Českolipský deník.

„Pro mě už byl obrovský úspěch to, že mě futsalová komise vůbec nominovala mezi 25 nejlepších. Jsem za to nesmírně rád," zdůrazňuje s úsměvem.

Je evidentní, že vás toto ocení potěšilo, což je pochopitelné …

Ano, považuji to zatím za svůj největší sportovní úspěch v kariéře, když k tomu připočtu loňský postup do Chance futsal ligy. Být jedenáctým nejlepším hráčem futsalu v republice, to je velká paráda (smích). Ale velké díky patří Démonům, a to jak hráčům, fanouškům, tak také vedení klubu, bez kterých bych tohle asi nedokázal. Takže i tímto bych chtěl vzkázat všem, co mi fandí a neustále mě podporují, že jim moc děkuji. A také mé rodině.

Věříte v udržení FC Démoni v nejvyšší lize?

Já v záchranu věřím stále. Na nic jiného nemyslím. Do každého zápasu jdu naplno a v každém utkání chci vyhrát. Teď zrovna nejsme v moc příjemné situaci. Máme jediný bod, a tak nás v tomto roce čeká moc a moc práce. Ale pořád věřím, že se nám podaří první ligu, jak pro fanoušky, tak pro Českou Lípu a všem co nám fandí, zachránit.

Máte nějaké tajné plány? Třeba zahrát si v jiném klubu, popřípadě v reprezentaci?

Tak nad tímhle vůbec neuvažuji. Snažím se na sobě pracovat a stále se zdokonalovat. Ale na jiný klub nebo reprezentaci nemyslím. Jsem srdcem Démon, a proto je pro mě nejdůležitější zachránit pro Českou Lípu nejvyšší futsalovou soutěž.

Pořadí ankety Futsalista roku 2012 

Milan Soukup (vpravo) a Jan Puhlovský.

1. Lukáš Rešetár (ERA-PACK Chrudim)

2. Roman Mareš (ERA-PACK Chrudim)

3. Libor Gerčák (Vysoké Mýto)

4. Marcel Rodek (Benago Zruč n/S.)

5. Michal Seidler (Tango Brno)

6. 7. Michal Belej (Tango Brno)

6. 7. Jan Janovský (Rekord Bialsko-Biala)

8. Zdeněk Sláma (Bohemians 1905)

9. Matěj Slováček (ERA-PACK Chrudim)

10. Marek Kopecký (ERA-PACK Chrudim)

11. Milan Soukup (FC Démoni Česká Lípa)

12. Jakub Žďánský (ERA-PACK Chrudim)

13. Petr Oliva (ERA-PACK Chrudim)

14. David Cupák (Helas Brno)

15. Michal Mareš (ERA-PACK Chrudim)

16. Jan Lištván (Benago Zruč n/S.)

17. Tomáš Meller (ERA-PACK Chrudim)

18. David Frič (Bohemians 1905)

19. Tomáš Štverák (Bohemians 1905)

20. Petr Junek (SAT-AN Kladno)

21. Jan Fidra (Torf Pardubice)