Po deseti zápasech má celek z České Lípy na svém kontě devět bodů, zaujímá jedenáctou příčku a stále může pomýšlet na účast v play off. Musí však zvládnout blížící se sérii čtyř duelů během čtrnácti dnů (Brno, Sparta Praha, Bohemians, Otrokovice). 
 
Máte za sebou tři těžká utkání na palubovkách soupeřů. Co vašemu mužstvu duely v Mladé Boleslavi, Chodově a ve Znojmě daly?
"Především zkušenosti, které budeme chtít zužitkovat v nadcházejících zápasech," odpovídá Lenka Bartošová.
 
Který z těchto zápasů byl nejméně povedený?
Myslím si, že ten s Chodovem (3:10, pozn. red.). Ale hodně mě mrzí zápas ve Znojmě, kde jsme na začátku třetí třetiny parádně otočili nepříznivé skóre ze 3:4 na 6:4 a ještě sedm minut před koncem jsme o dva góly vedli. Jenže nakonec jsme prohráli 6:7 v prodloužení, což považuji jako ztrátu.
 
A nejlepší duel České Lípy?
Vyzdvihla bych zejména pohárové utkání v Mladé Boleslavi. Výsledkově sice nebylo nic moc, prohráli jsme 4:8, ale co se týká herního projevu, tak ten byl z naší strany zatím nejlepší.
 
Vnímáte u některého z vašich svěřenců oproti loňské sezony nějaké výraznější zlepšení, výkonnostní vzestup?
Předně musím zdůraznit, že výkonnostně šel nahoru celý tým. A mezi jednotlivci určitě Lukáš Mlejnek a Honza Spilka. 
 
Nyní vás čekají zápasy s týmy převážně z druhé poloviny tabulky. Co v nich lze čekat?
Ve všech duelech půjde o nesmlouvavé souboje, protože všichni tito soupeři body potřebují a my na tom nejsme jinak. Budou to bitvy.
 
Pomůže vám k tomu sobotní návrat do domácího prostředí, kde hostíte Brno?
Samozřejmě! Po takové době už ty naše skvělé fanoušky zase potřebujeme a při těch těžkých zápasech, ve kterých se hraje o důležité body, obzvlášť. Všichni věříme, že už v sobotu večer nás přijde povzbudit ještě víc diváků než při tom posledním s Vítkovicemi, kdy jich dorazilo tři sta padesát.

Radek Valenta, Radek Barkman