Mezi závodníky z Čech, Slovenska, Slovinska, Polska, Maďarska, Německa a Rakouska nechybělo ani sedm závodníků z PK Česká Lípa.

Kromě Petry Chocové a Jakuba Češky se jednalo o premiérové vystoupení pro Oldřicha Hladíka, Lucii Dědicovou, Kristýnu Erlebachovou, Daryna Naboichenko a Lindu Salehovou.

Petra Chocová vyhrála dva závody.Petra Chocová startovala pouze v nedělním programu, a to především za účelem bodovat v seriálu ČP. Zaujala hlavně svým vítězstvím na 50 m volný způsob v osobním rekordu a druhé „povinné" vítězství si připsala na trati 50 m prsa.

Jakub Češka plaval sice těsně za svými osobními maximy, ale obsadil umístění těsně za první desítkou.

Pro ostatní plavce byla Velká cena Hradce Králové velice cennou zkušeností při startu v seriálu ČP v kategorii „Open", tedy pouze muži a ženy.

Svěřenci trenéra Tomáše Choce předvedli výborné výsledky s množstvím osobních rekordů.

Mezi dvacítku startujících pronikla Kristýna Erlebachová (50 a 200 m prsa). Výborně zaplavala Daryna Naboichenko, která bodovala nejlépe na trati 200 m volný způsob (7. místo) a do desítky pronikla také na „padesátce" volným způsobem. Za TOP 10 skončila tato plavecká naděje jen velmi těsně hned třikrát (50 m motýlek 11. místo, 100 m motýlek a 100 m volný způsob vždy 12.).

Petra Chocová dala svými výkony dobrý základ pro obhajobu medailového umístění v celkovém hodnocení ČP pro rok 2016 a ostatní plavci z PK Česká Lípa budou letos při své premiéře bojovat o co možná nejvyšší umístění v dlouhém programu čítajícím 10 závodů. Tím posledním bude prosincové MČR dospělých.