František Bříza na cestě do finále vyhrál šest zápasů a především vítězství nad M. Svědíkem z Liberce a P. Polákem ze Zlína byla velmi cenná. Výše jmenovaní jsou totiž v průběžném pořadí dlouhodobé soutěže na druhém a třetím místě.

Druhý českolipský veterán, František Just, vyhrál svou skupinu a ve vyřazovacím turnaji sehrál velmi vyrovnané zápasy s J. Jungvirtem a E. Novotným, a to vždy s vítězným koncem.

V semifinále se Just střetl s Bardoněm ze Slovenska a zároveň bývalým trenérem reprezentace, kterého porazil 3:0 Finálové utkání bylo velmi zajímavé. Jen málokdy se totiž v tak kvalitních turnajích jako Velké ceny jsou, stává, že se o vítězství utkají hráči z jednoho oddílu. Tentokrát to byli Fr. Just a Fr. Bříza. Úspěšnější byl nakonec prvně jmenovaný, který vyhrál 3:0. Zápas velmi ovlivnil především první set, ve kterém Bříza neproměnil 5 setbolů.

Vítězství na Velké ceně Havířova je již třetím úspěchem Františka Justa.

Třetí z hráčů našeho okresu, Karel Pácal z Kamenického Šenova, obsadil v kategorii M80 3. až 4. místo, což je také považováno za velký úspěch.