V Praze to Česká Lípa honila v poslední třetině. Svěřenci Davida Derky se dostali ze skóre 7:2 na dostřel jediné branky, na vyrovnání už ale nebyl čas ani síly.

Zdroj: Zdroj: cfbu.cz

„Musíme se vrátit k zodpovědnější hře. Někteří hráči se tu dnes jen procházeli,“ zlobil se David Derka, kouč České Lípy.

„Spokojený rozhodně nejsem. Každý kdo tu dnes byl tak musel vidět, že rozhodl náš přístup. Poměrně jednoduše jsme nechali Vinohrady dokráčet k tříbrankovému náskoku, zatímco my jsme se poměrně snadno utápěli ve vlastních hloupostech a to rozhodlo. Vždycky když jsme nadechli k nějakému návratu zpět, tak nás buď vychytal brankář, byť někdy se štěstím, anebo jsme další šance neproměnili. I přes mohutný finiš už jsme zápas nedotáhli k bodům,“ nechal se slyšet.

Zdroj: Zdroj: cfbu.cz

V Mladé Boleslavi se hrálo netradičně v 10 hodin dopoledne, zápas byl určený především pro žáky tamních škol. Tady to zase nebylo naopak. Českolipští se drželi domácím na dostřel, v čase 51.37 Radek Krajcigr snižoval na 6:7. Konec utkání už ale patřil Mladé Boleslavi.

„V Boleslavi jsme předvedli dobrý výkon, který ale na body nestačil. Ze zápasu jsme ale odešli se vztyčenou hlavou. Víme, že dokážeme uhrát vyrovnaný souboj s obhájcem titulu. Nabyté sebevědomí se vynasnažíme maximálně zužitkovat v dalších zápasech,“ slibuje Radek Krajcigr, českolipský útočník.

Do akce půjdou českolipští florbalisté opět v pondělí 26. září, kdy se poprvé představí doma proti Chodovu.