Českolipští vyhráli v pátek večer na palubovce Slavie Plzeň 3:1, avšak v sobotu podlehli stejným poměrem poslednímu týmu tabulky z Rakovníku.

Slávia Plzeň - Loko Česká Lípa 1:3 (-19, -20, 22, -21) Hráno 95 minut

Pro hosty je to velmi důležité a cenné vítězství. „Byl to pěkný, bojovný zápas s dlouhými výměnami, ale také s naprosto zbytečnými chybami na obou stranách hřiště," hodnotil páteční střetnutí kouč Lokomotivy Česká Lípa Konstantin Chocholouš.

„My jsme po čtrnáctidenní přestávce znovu začali hrát dobře, ale herní pohoda se ještě nevrátila, což se projevuje v době, kdy vedeme, ale jsme zbytečně nervózní, z čehož pramení naše chyby. Za toto vítězství jsme samozřejmě rádi."

Loko: Javůrek, Peníška, Šén, Poživil, Plachý, Brychta, Pavlíček, German, Pekárek, Žáček, libero: Steffan.

Rakovník - Loko Česká Lípa 3:1 (19, -13, 20, 25) Hráno 91 minut

Domácí jsou na posledním místě, takže povinnost hostům velela, že měli vyhrát. „Jenže oni oproti prvnímu zápasu svůj kádr posílili o mladé hráče z ČZU, naopak jsme jeli do Rakovníku bez Javůrka, Žáčka a Špringla, což bylo na naší hře hodně znát. Domácí mladíci předvedli, že už se z volejbalového kumštu hodně naučili, a i když občas udělali nějakou zbytečnou chybu, na nás to v sobotu prostě stačilo," nehledal výmluvy českolipský kouč, který doplnil, že jeho svěřenci sice bojovali, chtěli moc vyhrát, ale to tentokrát nestačilo."

Další zápasy čekají na volejbalisty České Lípy už za pár dní. V pátek od 20 hodin nastoupí v nové sportovní hale proti druhým Dobřichovicím a v sobotu od 17.00 vyzvou vedoucí České Budějovice

Loko: Peníška, Šén, Poživil, Plachý, German, Brychta, Pavlíček, Pekárek, libero: Steffan.

Další výsledky: MFF Praha - České Budějovice 2:3, ČZU Praha B - Dobřichovice 3:0, Rakovník - Nymburk 1:3, Brno B - Ervěnice 1:3, Hradec Králové - Kladno 0:3, MFF Praha - Dobřichovice 1:3, ČZU Praha B - České Budějovice 2:3, Plzeň - Nymburk 0:3, Hradec Králové - Ervěnice 3:2.