V loňské sezoně bojovali českolipští volejbalisté až do poslední chvíle o postup do baráže o vyšší soutěž. V právě probíhajícím ročníku je však zatím vše jinak. Na příčiny jsme se zeptali trenéra Konstantina Chocholouše.
Vloni jste skončili těsně druzí, letos se trápíte. V čem to je?
Odešli nám dva smečaři a nedokázali jsme je kvalitně nahradit. A právě na smeči se nejvíce trápíme. A vlastně i na bloku, protože Tomáš Boleslav byl vynikající blokař. Také nás trápilo zranění. Teď během dvou tří měsíců máme čtyři zraněné hráče.
Takže jak z toho ven?
Teď jsme jednali, že by se k nám mohl vrátit Kuba Macháček z Benátek. Museli bychom to ale stihnout do pátku, protože pak se uzavírají soupisky. 2. února se vrátí Tomáš Boleslav, jenomže to už budeme mít ty nejdůležitější zápasy za sebou.
Nejspíše myslíte zapásy s týmy Mnichova Hradiště a Liberce, které jsou na konci tabulky.
Když ty dva zápasy vyhrajeme, tak to bude dobrý.
Odpovídá bodový rozdíl mezi vámi a Příbramí B, co se týká herní kvality?
Určitě. Příbram letos převyšuje všechny.
Je váš tým založen na klíčových hráčích nebo je hra rozložena mezi více hráčů?
Naše hra je založena na týmové práci. Musíme hrát kolektivně a bojovně a pak jsme schopni vyhrávat, což se vloni dařilo. Byli jsme také vyrovnaní na všech postech. Letos se trápíme na té zmiňované smeči. Zkoušíme kdekoho. Dneska naštěstí Tomáš Němec zahrál dobře.
Na jaké příčce byste rád viděl tým na konci sezony?
Popravdě řečeno mě uspokojí, když budeme osmí a výš. To znamená, že se zachráníme a příští rok bychom zase měli hrát o ty nejvyšší příčky. Vrátí se Boleslav a máme rozjednaného ještě jednoho smečaře, který hrál v béčku Dukly Liberec. Letos tu soutěž potřebujeme za každou cenu udržet.

Další zprávy z regionu najdete zde