Naprosto skvěle si zatím vedou junioři Lokomotivy česká Lípa v první volejbalové lize této věkové kategorie. Po osmi zápasech, v nichž nepoznali hořkost porážky, jsou na čele tabulky!
K dalším dvěma utkáním odjížděli do Českého Krumlova bez nahrávače a libera ze základu družstva, ale přesto se vraceli s plným bodovým ziskem.
VSK Český Krumlov – LOKO Česká Lípa 0:3 (–20, –25, –23)
První zápas začali hosté i přes oslabení velice dobře, dařilo se jim na podání i na útoku. Po vyhraném prvním setu celý druhý set vedli, ale vlastními chybami pustili soupeře do hry a oba další sety dovedli do vítězného konce až v koncovkách. „Dobře se s novou rolí nahrávače vyrovnal Pavlíček, na útoku nejlépe bodoval Kvis a na bloku se dařilo nejvíce dvojici Hlava – Pavlíček,“ hodnotil první zápas kouč Jaroslav Linhart.
VSK Český Krumlov – LOKO Česká Lípa 1:3 (16, –25, –22, –20)
Do druhého utkání Českolipští nastoupili příliš uspokojeni vítězstvím v prvním utkání. „Přestalo se nám dařit bodovat podáním a značně se zhoršil příjem, který byl slabinou už v prvním zápase,“ přiznal kritickou kouč. Právě z těchto důvodů domácí snadno vyhráli první set a vedli i většinu druhého setu. Hostům se naštěstí podařilo zpřesnit hru, dostat soupeře pod tlak a v kocovkách setů pokaždé rozhodnout.
„Na smeči se opět dařilo Kvisovi i Lukášovi, dobře zahráli i oba blokaři Hlava a Major. Nahrávač Pavlíček měl při špatném příjmu velice těžkou úlohu, ale i když se v závěru objevilo pár chyb, nakonec na nahrávce zahrál velice dobře,“ chválil své svěřence Jaroslav Linhart.
V dalším dvojkole hostí junioři Lokomotivy mnohem silnější tým, než byl Český Krumlov. Bude jím Prosek Praha, který zatím také všechna dosavadní střetnutí vyhrál. Zápasy se hrají v sobotu od 9.00 a 13 hodin.
Sestava Lokomotivy: Pavlíček, Šimon, Kvis, Lukáš, Hlava, Major, libero: Klos. Trenéři jaroslav Linhart a Jaroslav Javůrek

Další zprávy z regionu najdete zde