V letošním ročníku se soutěže zúčastnilo 16 družstev. Po výsledcích, které družstva dosáhla na kvalifikačním turnaji, byla rozdělena do 2 výkonnostních lig a v nich do 2 skupin. Poté na každém dalším turnaji odehrála družstva ve svých skupinách utkání každý s každým, nadstavbou byly dvě skupiny tzv. finále a útěcha.
Podle konečného pořadí na turnaji z I. ligy dvě družstva sestoupila do II. ligy a první dvě družstva z ligy II. postoupila do ligy I. Získané body za pořadí na všech turnajích (mimo kvalifikačního) se sčítala. Vítězem se stalo družstvo s největším počtem bodů celkem. Celkově se odehrálo 5 turnajů během 5 měsíců, tzn. 1 turnaj měsíčně, v období 9. 12. 2007 – 5. 4. 2008. Jako obvykle se všechny turnaje odehrávaly v tělocvičnách ZŠ Lada v České Lípě, které poskytují asi nejlepší podmínky v okrese.
Řídícím orgánem soutěže byl pan Jaroslav Linhart, který vše organizačně připravil a zajišťoval a za hladký průběh mu patří velký dík. Dle předpokladů, se po celou dobu soutěže v čele pohybovala chlapecká družstva Loko Česká Lípa, která většinu turnajů vyhrála a ostatní mužstva jasně přehrávala.


Konečné pořadí:
1. Loko Česká Lípa „A“
2. SK Panda Stráž
3. Loko Česká Lípa „B“
4. DDM Libertin Č. Lípa „A“
5. Loko Česká Lípa „C“
6. SK Panda Stráž p. R. „A“
7. Loko Česká Lípa dívky „A“
8. Loko Česká Lípa dívky „B“
9. SK ToRiK Doksy „A“
10. Loko Česká Lípa dívky „C“
11. TJ UD Hamr n. J. „A“
12. DDM Libertin Česká Lípa„B“
13. Jiskra Nový Bor
14. Slovan Varnsdorf
15. SK ToRiK Doksy „B“
16. TJ UD Hamr n. J. „B“


Vítězné družstvo: Dominik Ducháč, Daniel Calta, Jan Galabov, Art Pozdnyakov, David Louda, Adam Hölzl a Patrik Šimon.