Hezký a poměrně vyrovnaný volejbal nabídlo sobotní střetnutí českolipské Lokomotivy s rezervou Příbrami.

Hosté přijeli do České Lípy se silnou sestavou mladíků, mezi nimiž nechyběl juniorský reprezentant Petr Kott a Michal Kriško s Filipem Křesťanem, kteří oblékají také dres extraligového A týmu. Dravému příbramskému mládí velel sedmatřicetiletý nahrávač Daniel Rosenbaum, který má rovněž bohaté extraligové zkušenosti.

Ačkoli domácí Lokomotiva předvedla svůj nadstandard, tak se výhry nedočkala. V koncovkách většiny setů totiž nakonec dominovali hosté. „Oba zápasy byly celkem vyrovnané. Alespoň jeden jsme mohli vyhrát, to ukázal druhý set v druhém utkání. Museli bychom ale hrát víc než na 100 procent a to nešlo,“ řekl bezprostředně po druhém utkání trenér Lokotky Konstantin Chocholouš a dodal: „Hráli jsme nicméně dobře. Soupeř však dělal minimum chyb. My jsme jich udělali o něco více a to rozhodlo.“

Větší rozdíl mezi oběma týmy byl znát snad jen v útoku. Zatímco Příbramští razantně a neomylně zakončovali, Lokomotiva mezi úspěšné kombinace vsouvala neúspěchy častěji než soupeř. Ať už to byly smeče do pásky nebo do autu. „V útoku jsme byli lepší. Díky mladým skákavým klukům jsme totiž měli větší údernou sílu. Dělal nám problém akorát příjem, ale když už jsme si nahráli, tak jsme hráli dobře,“ zhodnotil utkání Daniel Rosenbaum.

Nejstarší hráč na hřišti Rosenbaum také potvrdil předzápasovou domněnku trenéra Chocholouše, že Česká Lípa s Příbramí obvykle nabídne pohlednou volejbalovou podívanou. „Nečekali jsme, že dvakrát vyhrajeme, protože Česká Lípa je špička v téhle soutěži. Chtěli jsme si nicméně zahrát dobrý volejbal, což se nám s Lípou vždy daří. A myslím si, že také oba dnešní zápasy byly pěkné.“

Lokomotiva je po dvou sobotních porážkách v tabulce stále čtvrtá. Příští dvojutkání odehraje na půdě Pragy, která o víkendu dokázala jednou porazit lídra soutěže Prosek. „Očekávám další těžké zápasy,“ říká kouč Chocholouš.

Loko Č. Lípa – Příbram B 0:3 (-22,-18,-22)

První utkání bylo vyrovnané až do koncovek ve všech setech. Před změnou stran ale domácí udělali vždy pár chyb a Příbram toho využila. „Hosté hráli výborný volejbal, téměř nekazili v útoku, výborně blokovali a v poli vybrali i hodně těžké míče. My jsme za nimi o moc nezaostali, a tak se hrál vynikající volejbal. Prohra 0:3 je pro nás až moc krutá,“ řekl k prvnímu zápasu trenér Chocholouš.

Sestava Lokomotivy: Javůrek, Poživil, Macháček, Pekárek, Čibera, Pavlíček; střídali: Mašek, Janoušek, Babka.

Loko Č. Lípa – Příbram B 1:3 (-21,25,-16,-18)

Druhé utkání začalo stejně jako první. Po vyrovnaném průběhu první sady to byli opět hosté, kdo se radoval. Ve druhém setu předvedla Lokotka excelentní výkon a zejména díky vynikajícímu servisu a blokům soupeře udolala. Ve zbývajících sadách však domácí, na rozdíl od Příbrami, nedokázali udržet vysoké tempo a prohráli. Zlom nastal ve čtvrté hře za stavu 18:17. „Přišel totální výpadek ve všech činnostech a zejména na příjmu. Do konce setu jsme už neudělali ani bod a prohráli i podruhé,“ dodal Konstantin Chocholouš.

Sestava Lokomotivy: Javůrek, Poživil, Macháček, Janoušek, Mašek, Pekárek, libero: Pavlíček; střídal: Čibera.