Ti nejprve dnes od 19 hodin přivítají celek Volejbal Brno B, aby v sobotu úderem 17. hodiny zahájili duel proti VSK Staré Město (obě utkání se hrají v Zákupech). Pokud uspějí, mají jistotu účasti v následné prolínací části mezi nejlepšími osmi týmy soutěže.

„Na zápasy jsme se nijak speciálně nepřipravovali. Proběhly normální tréninky, ve kterých jsme se hodně zaměřili na přihrávku,“ říká v krátkém rozhovoru před duely trenér České Lípy Konstantin Chocholouš.

Trenére, vysvětlete, co bude nutné k tomu, abyste se skutečně umístili v první „osmičce“?
Musíme uhrát minimálně čtyři sety. Ale s mužstvy, které nás čekají, to bude hodně těžké! Vždyť obě v minulém kole porazila dosud celkem suverénní České Budějovice. Druhá možná varianta je, že nám na dálku pomůžou naši soupeři. Pokud totiž Dobřichovice nebo rezerva ČZU vyhrají nad Plzní, skončíme nejhůře osmí, a to i při jakémkoliv našem výsledku.

Bude kádr na oba zápasy kompletní?
V týdnu byl nachlazen nahráveč Jokl, ale snad bude v pořádku. Jinak jsme kompletní.

Kdy vlastně začíná play-off a jaký je jeho systém?
Prolínací soutěž zahajuje v pátek 4. února. Hraje se v ní systémem na tři vítězné zápasy, v nichž proti sobě nastoupí družstva dle umístění po dlouhodobé části, tedy první s osmým, druhý se sedmým a tak dále s tím, že mužstvo, které se lépe umístilo v dlouhodobé části, hraje první dva zápasy na domácí palubovce.

Pak se utkání přesouvají na hřistě soupeře. Případný pátý zápas se znovu hraje u družstva, které se lépe umístilo. Vítězové se utkají stejným, systémem v semifinále a později i ve finále. Poražení hrají jedno utkání o konečné umístění.