Ti na půdě druhého týmu tabulky v sobotním dopoledním duelu prohráli 1:3, avšak v tom druhém odpoledním slavili těsné vítězství 3:2.

To znamená, že českolipští volejbalisté mají jistotu, že minimálně až do 13. ledna 2018, kdy je čeká další dvojkolo (hrají s Pragou Praha na její palubovce), zůstanou o jeden bod před druhou Příbramí na vedoucí příčce.

VK Příbram B - Loko Česká Lípa
3:1 (15, -23, 15, 30)
2:3 (-24, 15, 19, -22, -12)

V dlouho očekávaném duelu Lípa změřila síly s nejtěžším soupeřem soutěže. Lokomotiva dorazila do Příbrami v plném počtu 14 hráčů, aby zvládla co nejlépe konkurovat rezervě extraligového A týmu plného nadějných mladých volejbalistů, z nichž většina má na kontě reprezentační zkušenosti.

Domácí Tomáš Melich se snaží vybrat míč parádní „rybičkou“.
Volejbalisté Loko jedou na vítězné vlně

„Od toho se také odvíjela prvotní taktika, zkusit přehrát mladé, rychlé a naskočené příbramské hochy zkušenější hrou založenou na co nejmenším počtu vynucených chyb,“ uvedl hrající trenér Jan Javůrek. V prvním setu hosté propadli na příjmu těžkého servisu příbramských, kdy téměř polovinu bodů dostali přímo ze servisu.

Do druhého setu proto přišlo pár změn v sestavě a po bojovném výkonu v koncovce hosté přehráli mladý tým Příbrami v poměru 23:25. „Ve třetím a čtvrtém setu ztratil náš tým potřebnou bojovnost, z čehož pramenila i spousta chyb a přišla porážka. Trochu mě mrzí, že v momentě, kdy prohráváme o 3-4 body se v našich tvářích objevuje odevzdanost namísto zdravého naštvání se stavem něco udělat,“ posteskl si trenér.

Odpolední zápas byl jak na houpačce. První set ve vyrovnané koncovce brala Lípa, druhý po špatném začátku a vystřídání téměř celého družstva hosté prohráli stejně jako třetí sadu. „Do 4. setu nastoupil na pozici univerzála Melich a na pozici smečaře Bajer a tato změna přinesla ovoce a set jsme po vyrovnané koncovce bojovným výkonem vyhráli,“ popsal Jan Javůrek.

Florbalisté České Lípy.
Muži FBC padli proti Střešovicím 4:7

Rozhodující set Lokomotiva nezačala dobře a soupeř znovu ukázal své přednosti, když tvrdým servisem Lípu zatlačil do manka 3 bodů. Po změně stran jsme nastoupili do lehkého trháku a povedeným střídáním na servisu jsme dotáhli 5. set a tím celý zápas do velice cenného vítězství v poměru 2:3,“ uzavřel trenér.