Netradičně začněme právě festivalovým závodem Barvy léta RUN „Magorova desítka“, který startuje ve 14 hodin; na převážně rovinaté desetikilometrové trati si zájemci (ženy i muži mají na výběr čtyři kategorie) můžou poměřit svou kondici s kapelníkem skupiny Tři sestry Ing. Magorem. Chybět nebude ani dětský závod na 1 kilometr, takzvaná dětská desítka. Výherci v každé závodní kategorii získávají volný vstup na festival a pro první tři závodníky v cíli je připraven poukaz na unikátní pohybovou analýzu, která je v současnosti k dosažení na dvou místech na světě. Zároveň ji ocení nejenom čistokrevní běžci, nýbrž i sportovci, neboť běh je základem každého pohybového sportu. Tuto skvělou cenu věnovala společnost Salming. Na všechny závodníky čeká nealko občerstvení zdarma a účastnická medaile.

Registrace je možná v den závodu přímo na místě do 14 hodin nebo prostřednictvím emailu: sokol-zlichov@seznam.cz

Zdroj: Youtube

A teď už hurá na samotný festival Barvy léta, který se v Poděbradech u jezera bude konat už podvaadvacáté. Jak již bylo uvedeno, vypukne vlastně už v pátek, pořadatelé totiž nachystali v areálu pro nedočkavé večírek, během něhož na kytaru zahraje punkový písničkář Kelvin, následovat bude diskotéka složená převážně z hitů punkových, ska a metalových, jejímž původcem bude DJ Venoven Zmarchrob.

V hlavní den festivalu, tedy v sobotu, se brány otevřou ve 12.30 hodin, o půl hodiny později zahájí hudební maraton skupina Nežfaleš. Dále v programu vystoupí Doctor P. P. (14), E!E (15.10), Mig 21 (16.30), Poletíme? (18), Lenny (19.40), Tři sestry (21.30) a Alkehol (23).

Festival Barvy léta kromě jiného nabízí stanové městečko, dětský koutek (obojí zdarma), oddychovou zónu s čajovnou, stánek s merchem kapel nebo i bohaté občerstvení.  Vstupenky lze zakoupit přímo na oficiálních stránkách festivalu (www.barvyleta.cz) ale také v den konání na místě. Nejlevnější vstupenky a sesterské pivo jsou pak k dostání Na staré Sokolovně v Praze 4, Na staré Ráně v Praze 9 a v Johny baru u jezera Poděbrady.

Barvy létaBarvy létaZdroj: Barvy létaBarvy létaBarvy létaZdroj: Barvy léta