V závěrečném kole potřebuje výběr trenérky Lenky Bartošové uhrát stejný bodový zisk jako dva jediní konkurenti severočeského týmu v boji o klíčové desáté místo Liberec a Znojmo.

Na Bohemians už mohli Českolipští rozhodnout minulou neděli, ale zápas se jim zejména v defenzivě vůbec nepovedl. „Soupeř, na co sáhl, to proměnil. Gólman Bohemky naopak zachytal výborně, a i když jsme dvě třetiny tlačili a možná byli i lepší, k ničemu to nevedlo,“ hodnotil českolipský matador Štěpán Slaný.

Už během zápasu v Praze bylo patrné, že se zraky českolipských florbalistů za rozhodnutého stavu upírají spíše na mobilní telefony, kde vrcholil napínavý souboj mezi Libercem a Pardubicemi. Východočeši pomohli České Lípě a zvítězili v Liberci 4:3. „Po očku jsme sledovali dění v Liberci a třetí třetina už byla z naší strany dohrávací. Můžeme především poděkovat do Pardubic,“ vzkázal Slaný.

Českou Lípu sráží v některých zápasech tohoto ročníku Superligy špatná obranná činnost. I tentokrát inkasovala jedenáct gólů do sítě obou českolipských brankářů.

Není proto náhodou, že právě nováček soutěže má zatím nejhorší defenzivu v soutěži a inkasoval celkem 185 branek. „Hodně jsme presovali. Za stavu 1:3 jsme to museli otevřít a inkasovali jsme dost laciné branky. Zkrátka nám to nesedlo. S Bohemkou se nám ale něco podobného stalo i doma. Je to přitom soupeř, který je slabý v soubojích i u mantinelu,“ litoval českolipský obránce.

Záchranářské karty však přesto drží jeho tým pevně ve svých rukou. Pokud porazí v závěrečném kole Spartu za tři body, nebude co řešit. V odlišném případě musí doufat v pomoc Mladé Boleslavi a Chodova. Středočeši hostí Znojmo, na půdu úřadujícího šampiona z Chodova přijede Liberec.

„Hotovo ještě není. Liberec historicky na Chodov umí, o čemž se Pražané několikrát přesvědčili. Znojmo zase hraje v Boleslavi a stát se může všechno. Každému stačí jeden bod a všechno bude jinak. Naším cílem je ale rozloučit se důstojně výhrou,“ doplnil Štěpán Slaný.

Sparta nicméně letos válí a v tabulce atakuje čtvrté místo. Svou sílu demonstrovala i proti Vítkovicím, které porazila vysoko 7:2. V prvním vzájemném duelu navíc zdolala na Podvinném mlýně Českou Lípu snadno 10:4. „Na Spartě jsme hráli v době, kdy se nám vůbec nedařilo. Poslední výsledky ale naznačují, že se s ní dá hrát. Záleží na tom, jestli nastoupí její klíčový heáč Milan Garčar. Hrajeme doma na parketách, Sparta je zvyklá na tarkett. Je to závěrečný zápas a stát se může cokoliv,“ uzavíra českolipský manažer.

Zápas proti Spartě začíná v neděli 4. března od 17:00 v českolipské sportovní hale a vstupné je tradičně zdarma.

Radek Barkman