Sice jim schází jen tři body na postup do play-off, ale zároveň jsou jen dva body od sestupu. A právě dnes zajíždí tým trenéra Karla Kruliše k veledůležitému duelu do Třince!

„Letošní ročník Chance futsal ligy je velice vyrovnaný, zvláště v té druhé polovině tabulky. Tady je situace před posledními koly velice nejasná," přemýšlí českolipský trenér Karel Kruliš. „My dnes zajíždíme do Třince, kde se bude lámat chleba. Je to důležitý zápas o bytí či nebytí, a my chceme i v příštím ročníku být součástí první ligy," říká bojovně.

Zatímco několik ligových klubů jde cestou posilování o brazilské hráče, v České Lípě na to jdou jinak. Vody futsalové ligy rozčeřily přestupy dvou Bulharů do České Lípy. „Milen je výborný brankář, jenž má obrovské kvality," chválí Milena Kirova, který je hlavním trumfem týmu.

„Milen je skvělý člověk a v každém sportu je důležité, když máte někoho takového v týmu," vysvětluje Kruliš. „Marko Kostič zatím odehrál jen pár zápasů. Jednak byl zraněný a pak si plnil reprezentační povinnosti. Právě teď je s univerzitní reprezentací v Botswaně."

Drží stabilní kádr

Některé kluby sahají k posilování o jednoho hráče i v průběhu března, což od této sezony propozice ligy umožňují. „My už o posílení neuvažujeme. Myslím si, že typologicky je mužstvo poskládané dobře," vysvětluje trenér Démonů.

„Držíme si stabilní kádr po celou sezonu, a teď už chybí jen ten pomyslný poslední krok: ze tří kol získat tři body a udržet pro Českou Lípu nejvyšší soutěž. V našem týmu je velká síla to zvládnout, a já pevně věřím, že to dokážeme," Karel Kruliš.

Třinec je v tabulce předposlední s osmnácti body. Musí tedy Českou Lípu porazit, čímž by deváté Démony odsunul o bod za sebe. V posledním kole ani jeden z týmů neuspěl. Oceláři prohráli na palubovce mistrovské Chrudimi, Démoni zase nestačili doma na Spartu.

Ondřej Kreželok, brankář SKP Ocel Třinec, před utkáním řekl: „Je to zápas roku, mač o přežití. Pokud se chceme zachránit, tak musíme Českou Lípu porazit. Venku jsme to zvládli a jsem přesvědčený, že to zvládneme i doma. Lípa toho po futsalové stránce příliš nepředvádí, proto se musíme soustředit hlavně na obranu protiútoků, kde je síla našeho soupeře. V posledních duelech s Vysokým Mýtem a Chrudimí jsme si ukázali, že na to, abychom se udrželi, máme. Tři body musí zůstat doma!"

SKP Ocel Třinec - Démoni Česká Lípa: dnes od 20.00 (SH Stars Třinec)

Také prezident klubu FC Démoni, Jiří Šubrt, si je vědomý, že půjde o jeden z klíčových zápasů. „Připravovali jsme se poctivě. Máme za sebou pondělní semifinále krajského poháru s českolipským Reasem, kterému jsme dali dvacet branek, a důležitost utkání v Třinci si všichni uvědomujeme. Případné vítězství by nás katapultovalo do play-off, což by byla velká odměna nejen pro hráče, fanoušky a klub, ale i pro město Česká Lípa a celý okres. Právě kvůli tomu ten futsal tady děláme."

Na otázku, jaká velká by byla ekonomická zátěž klubu v případě, že by se Démoni protlačili do prolínací soutěže, Jiří Šubrt otevřeně odpověděl: „Tohle je můj a trenéra Káji Kruliše velký sen: zahrát si play-off první ligy v České Lípě proti několikanásobnému mistrovi republiky. A je úplně jedno, jestli přijede Chrudim, nebo Zruč nad Sázavou. My se hlavně musíme zachránit. Nejlépe už dnes v Třinci."

Radek Klier, Radek Valenta