V nadcházejících květnových dnech uspořádá několik významných akcí.

Po veleúspěšném Euro Floorball tour bude ve středu 20. května patřit stadión především mládeži, a to v rámci tradičního florbalového maratónu. V něm se v přátelské atmosféře představí nejprve všechny partnerské školy z Českolipska, odpolední program bude patřit již registrovaným členům florbalového klubu.

Českolipský FBC dlouhodobě spolupracuje s řadou základních škol okresu, a právě tato akce má podle vedení klubu sloužit k prohloubení vzájemné spolupráce. „Ta je pro nás klíčová. Každým rokem se snažíme v této činnosti neustále zlepšovat, a tak věřím, že tato akce tomu opět pomůže," přibližuje manažer klubu Slaný a dodává, že pouze hraní florbalu nebude při blížící se akci jedinou činností: kolem hřiště vyrostou různé atrakce, děti si budou moci vyzkoušet přesnost střelby, změřit si její ránu na speciálním radaru, vyplňovat různé kvízy.

A pozor! Do programu by měla přispět i Česká televize. Ta do Lípy přiveze své sportovní reportéry, kteří se budou v rámci přednášek věnovat dětem. Poslechnout si bude možno například Ondřeje Zamazala, jenž představí i svůj pohled do zákulisí hokejového MS v hokeji. Samozřejmě nebude chybět ani českolipský rodák a šéf sportovního kanálu na ČT Sport Jiří Ponikelský. „Přesný program zatím s dalšími organizátory ladíme a budeme ho postupně zveřejňovat," dodává Slaný.

Slavnostní ukončení celého programu bude v exhibičním utkání českolipského výběru proti výběru České televize, která si přiveze tradičně i posily a osobnosti, v minulosti si tak zde vyzkoušel florbal např. legendární brankář Dominik Hašek.

„Českou Lípu tedy čeká záplava téměř pěti stovek florbalistů. Akce s názvem Salming Floorball Games bude probíhat na čtyřech hřištích, konkrétně v nové sportovní hale, na Lokomotivě a dva kurty budou položeny i na zimním stadiónu," vysvětlil Štěpán Slaný.