Díky změně haly se již druhým rokem změnil i systém celé soutěže, který volně navazuje na myšlenku republikového turnaje Salming Floorball Games se třemi hráči v poli.

„Snížili jsme počet hráčů z několika důvodů, především se lépe skládají družstva a ve třech jste mnohem více ve hře. Věříme, že tento koncept bude fungovat nadále a týmy budou neustále přibývat. Naším vzorem je mladoboleslavská liga, které se účastní přes 40 mužstev," seznamuje s letošním pojetím jeden z organizátorů soutěže Štěpán Slaný.

Další viditelnou změnou je snížení kvóty registrovaných hráčů. Organizátoři vyšli vstříc amatérům, na hřišti tak může být jen jeden registrovaný hráč a brankář.

Jak již bylo zmíněno, letošního se zúčastní sedm týmů, z toho dva jsou nové.

Loňského vítěze Romania Ursus vyzve poražený finalista Lososy na roštu, Fehrer, Radiáci, Ostřílení harcovníci a nově také Sportbar Galaxie a Hasiči.

„Již nyní víme o dalších týmech, které by se rády do této soutěže přihlásily, není problém nás kontaktovat," nebrání se dalšímu rozšíření organizátoři letošního ročníku. Veškeré informace na www.neregistrovanaliga.cz

Program 1. kola:

Lososy na roštu - Radiáci Česká Lípa, Romania Ursus - Sportbar Galaxie, Hasiči - Lososy na roštu.