Řeč je o šestadvacetiletém útočníkovi týmu FC Démoni Česká Lípa Milanu Soukupovi.

Milane, když jste jako nováček 2. ligy vstupovali do nové futsalové sezony, jaké cíle jste měli?

Náš hlavní cíl byl nabrat v 2. lize potřebné zkušenosti,které by se nám hodily do dalších ročníků. Ale hlavní prioritou byla záchrana.

A nakonec z toho byl historický postup do 1. ligy. Prozraďte, nastala během sezony v mužstvu nějaká krize?

Pokud mám být upřímný, tak u nás žádná krize nenastala. Tuším, že po 6. kole jsme vedli 2. ligu, takže k tomu nebyl žádný důvod a já věřím, že v našem mužstvu by ani žádná krize nastat nemohla.

Proč si to myslíte?

Protože máme skvělou partu a od toho se odvíjely i naše výsledky. Vždy, když jsme prohrávali, tak jsme výsledek dokázali otočit. Držíme všichni při sobě, a to je to nejdůležitější.

Vy sám jste byl jednou z hlavních opor týmu. Cítil jste na sobě nějakou větší zodpovědnost než u ostatních?

Už minulou sezonu se mi podařilo dát hodně branek, takže kluci asi čekali, že bych to mohl potvrdit i letos a nakonec se tak stalo. Ano, trochu větší zodpovědnost jsem cítil, ale všechny branky jsem dosáhl i díky skvělému týmu, díky spoluhráčům, kteří mi jich hodně připravili, takže velké díky patří samozřejmě i jim.

Kolik branek jste vlastně vstřelil a který svůj gól či góly považujete za nejdůležitější?

Dal jsem jich dohromady 35, z toho 22 v základní části a 13 v play off. Pro mě hodně důležitý gól byl v prvním finálovém utkání, když jsem rozhodl 6 vteřin před koncem a v sérii jsme se ujali vedení 1:0. A nejdůležitější góly jsou pro mě určitě z finálových zápasů, během kterých jsem dal 4 branky a pomohl tak Démonům k postupu do 1. ligy.

Co děláte v „civilu", myslím kromě fotbalu a futsalu?

Tak jako většina Démonů chodím do práce. Pracuji v mladoboleslavské škodovce v logistice. Ale jinak si rád zaplavu, zajezdím na kole a bruslích. A samozřejmě si rád zajdu na pivo a šťopičku. (smích)

V osobním a sportovním životě je pro vás nejdůležitější co? Máte nějaké vlastní motto?

V mém osobním životě je nejdůležitější spokojenost a zdraví mojí rodiny. V tom sportovním je pro mě nejdůležitější to, aby se mi vyhýbala zranění, protože jsem po plastice vazu a s berlemi jsem si užil dost. Proto bude pro mě životní úspěch zahrát si nejvyšší republikovou soutěž a poprat se o nejlepší příčky. A moje motto? Život je jedna velká párty. (úsměv)

Démoni budou hrát nejvyšší soutěž v republice. Co je podle vás potřeba udělat k tomu, abyste jako mužstvo v 1. lize hráli důstojnou roli?

Hlavní je, aby si všichni v hlavě přebrali, jestli chtějí první ligu opravdu hrát a vše potřebné tomu obětovat. Každý na sobě bude muset individuálně makat a dát tomu všechno. Máme šanci hrát nejvyšší republikovou soutěž, takže to podle toho bude muset vypadat. Partu máme skvělou, a pokud se náš kádr doplní o 2 až 3 zkušené hráče, tak myslím, že v 1. lize můžeme hrát důstojnou roli.