V pátek dopoledne současně se zahájením veletrhu také probíhala již tradiční soutěž regionálních výrobků a produktů, kterou připravila Okresní hospodářská komora Jablonec nad Nisou. Odborná porota ve složení: Jaroslava Syrovátková, předsedkyně, Jaroslava Slabá, Milada Valečková, Lenka Klimentová, Vladimír Opatrný, Antonín Schäffer, Jan Mašek, neměla rozhodování vůbec jednoduché. Celkem se do tří soutěžních kategorií přihlásily tři desítky vystavovatelů.

„To víte, že chce každý vyhrát. Proto jsme se přihlásili do soutěže. Ale konkurence je veliká," komentovala během dopoledne dění zástupkyně Pivovaru Rezek. Jak hodnocení dopadlo se totiž všichni dozvěděli až odpoledne při slavnostním vyhlašování. „Já mám takovou radost. Za všechny u nás ve firmě," okomentovala resumé jedna z oceněných.

Součástí 17. ročník jediného severočeského mezinárodního veletrhu cestovního ruchu byl v rámci doprovodného programu také odborný seminář OHK. Představili se řemeslníci a firmy, kde se řemeslo dědí z otce na dceru. O tradičních řemeslech na polské straně Krkonoš hovořili hosté.

O veletrhu čtěte také ZDE