Zapalováním plastových kontejnerů se během víkendu v České Lípě bavil zatím neznámý žhář. Škoda jde do desítek tisíc korun.

Série požárů odstartovala v noci na sobotu. „Hasiči vyjížděli k první události v sobotu ve tři čtvrtě na čtyři ráno do Mariánské ulice. Krátce na to byl ohlášen další požár kontejnerů ve stejné ulici, jen o pár desítek metrů dál," uvedl Ladislav Vakula, řídící důstojník českolipských hasičů. Popelem lehlo šest plastových nádob na tříděný odpad a jeden koš.

Případem se zabývá policie. „Událost vyšetřujeme jako poškození cizí věci. Škoda byla vyčíslena na celkem 61 000 korun," upřesnila mluvčí českolipské policie Ivana Baláková

Klid nebyl ani včera. Před osmou hodinou ráno vyjížděli hasiči k požáru kontejneru do Havířské ulice na sídlišti Sever. „Zde hořel obsah kontejneru na komunální odpad, který se podařilo rychle zlikvidovat. Zatím tento požár nedáváme do souvislosti se sobotními událostmi v Mariánské ulici," doplnila Baláková.

„Kontejnery tu shořely už několikrát. Nechápu to, lidi jdou zřejmě z hospody a nenapadne je nic lepšího než zapálit kontejner. Smutné," komentovala spáleniště na konci Mariánské ulice žena, která bydlí v domě hned vedle.

Podobnou sérii požárů řešili policisté v České Lípě v roce 2011. Desítku zapálených kontejnerů měl tehdy na svědomí teprve čtrnáctiletý mladík, který nádoby podpaloval čistě pro zábavu.

Šest nádob na tříděný odpad lehlo během víkendu popelem v Mariánské ulici. Další hořely na sídlišti Sever.