V režii Michala Samira ztvární roli jedné z nejslavnějších českých zpěvaček, romantické princezny československého popu druhé půlky osmdesátých let, herečka Anna Fialová. Do role Petra Sepéšiho byl obsazen Vojtěch Vodochodský.

„Ne všichni Ivetu poslouchali, ale každý o ní slyšel. V osmdesátých letech se ze dne na den stala hvězdou, kterou si přála být stejně jako tisíce dospívajících tehdy i dnes,“ uvádí kreativní producent TV Nova, držitel Českého lva, Matěj Podzimek.

Herečka Marie Doležalová a tanečník Marek Zelinka v soutěžním pořadu StarDance
Zamilovaný pár ze StarDance: Tanec není zálibou vyvolených, stačí vášeň a čas

Děj sleduje Ivetu Bartošovou od dětství, kdy spolu se svou sestrou začíná navštěvovat školní sbor, přes úspěchy v hudebních soutěžích, odchod do Prahy a následnou cestu ke slávě, které dosáhla zejména díky spolupráci se zpěvákem Petrem Sepéšim. Ze dne na den se z obou stávají obdivovaní miláčci národa.

„Dodnes jejich příběh veřejnost vnímá jako love story, kterou přerušila až Petrova tragická nehoda,“ říká režisér a scenárista Michal Samir a dodává: „Celé to ale bylo složitější – jejich vztah byl komplikovaný, částečně vynucený okolnostmi.“

Živoucí postavy

Minisérie se zaměří také na její rodinný život. „K mýtům okolo Ivety patří také údajná rivalita s její sestrou – dvojčetem, ale jak už to tak bývá, ani tento vztah nebyl černobílý,“ vysvětluje Matěj Podzimek a pokračuje: „Pak je tu postava milujícího tatínka, který však s Ivetiným rozhodnutím odejít do Prahy a věnovat se hudební kariéře nesouhlasil. Ovšem její maminka dceru částečně chápala a snažila se v rodinném dramatu najít své místo. Chceme zkrátka představit zpěvaččinu rodinu jako živoucí postavy z masa a kostí (hrají je Eliška Křenková, Igor Chmela, Alena Mihulová, Miroslav Hanuš) a ne jako stafáž v jejím fascinujícím příběhu.“

Khaby ve svém tiktokovém videu reagující na nepraktické loupání banánu.
Nejslavnější muž TikToku: Khaby se proslavil mlčením a výmluvným gestem

Minisérie vzniká se souhlasem rodiny Ivety Bartošové. Její život tvůrci nevyprávějí jako bulvární senzaci, nesoudí ani nikoho z jejího okolí. „Pro nás je to příběh o dívce z Beskyd, která chce být slavná a milovaná. Když toho ale docílí, o všechno přijde,“ uzavírá Matěj Podzimek.