Výlet s KTČ: Lužické hory nezklamou 
KDY: Sobota 19. 10. v 7:15 hodin
KDE: Sraz na nádraží ČD Česká Lípa

Vydejte se v sobotu s českolipským Klubem českých turistů na podzimní výlet Lužickými horami. Trasa: Jedlová ČD - Malý Stožec - Tolštejn - Jedlová ČD (11 km). Odjezd: ČD Česká Lípa v 7:38 hod., sraz v 7:15 hod. Návrat: vlakem do České Lípy v 17:24 hodin.

Čtení pro děti: Podzimní pohádky 
KDY: Sobota 19. 10. od 10 hodin
KDE: Knihkupectví Knihomil Česká Lípa
ZA KOLIK: Vstupné dobrovolné

Užijte si společné chvíle při čtení pohádek. Číst se budou příběhy Jak děti pekly brambory, Jezinky, Tři zlaté vlasy děda Vševěda a Čarodějův služebník..

Muzikoterapeutická relaxace 
KDY: Sobota 19. 10. ve 13 hodin
KDE: Centrum textilního tisku Česká Lípa
ZA KOLIK: 30 Kč

Podzimní relax pro tělo i duši. Zazní muzikoterapeutické nástroje jako djembé, brumle, ústní harfa, didgeridoo, šamanský buben nebo salašnická fujarka. Tyto nástroje spolu se zpěvem navozují hlubokou relaxaci, harmonizují člověk a navracejí jej rovnováhy. Přineste si pohodlnou podložku na sezení a pohodlné oblečení.

DALŠÍ TIPY Z REGIONU NAJDETE ZDE

Jů a Hele – Na kouzelném paloučku 
KDY: Sobota 19. 10. v 10 hodin
KDE: Městské divadlo Nový Bor
ZA KOLIK: 100 Kč

Když zakokrhá kohout, znamená to, že začíná den. Sluníčko slíbí měsíčku, že když už půjde spinkat, bude mu pak vyprávět, co se zatím „Na kouzelném paloučku“ odehrálo. Těší se na vás tančící slunečnice, kamarádi žabáci Kvik a Kvak a neodolatelný „šoumen“ myšák Kiko, který se vám rád předvede v plné parádě! Podíváte se také na rybičky pod hladinou, proletíte se s papírovými draky široko-daleko a na palouček zavítají kamarádi Jů a Hele.

Magická dokonalost 
KDY: Sobota 20. 10. od 19 hodin
KDE: Zámek Doksy
ZA KOLIK: 100 – 320 Kč

Violoncellista Julian Steckel.Zdroj: LMKlasická hudba má ohromný potenciál energie a je na interpretovi, aby jej dokázal uvolnit, a publikum pocítilo magický příval emocí. Violoncellista Julian Steckel důvěřuje svému vnitřnímu životu a nechává publikum do něj nahlédnout. Je svrchovanou autoritou ve svém oboru a široce přijímán jako jeden z předních violoncellistů naší doby. Svou magicky dokonalou hrou razí navíc cestu ke svobodě. Koncert v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica.

Cirkusácká pohádka 
KDY: Sobota 19. 10. ve 14 hodin
KDE: Jiráskovo divadlo Česká Lípa
ZA KOLIK: 80 Kč

Kupte si lístek do barevného a bláznivého cirkusu plného humoru a písniček pro všechny děti od 4 let. Divadlo Láryfáry z Prahy v Programu pro děti 43. Českolipského divadelního podzimu.

Hamlet 
KDY: Sobota 19. 10. v 19 hodin
KDE: Jiráskovo divadlo Česká Lípa
ZA KOLIK: 130 Kč

Divadelní klub Jirásek v Hlavním programu 43. Českolipského divadelního podzimu. Slavnostní premiéra legendární tragédie Williama Shakespeara v podání domácího souboru. 

Northern Ranger 
KDY: Sobota 19. 10. ve 21 hodin
KDE: U Bílýho černocha Česká Lípa

Northern Ranger.Zdroj: FBHlavní postava hudebního uskupení Northern Ranger je bubeník Harry Vetro, který už ve svých 20ti letech se začal naplno věnovat své hudbní kariéře. Vetro byl uveden jako vycházející bubenická hvězda na mnoha festivalech nejen ve své rodné Kanadě. V současné době je hlavní hvězdou ve The Tranzac klubu (prestižní jazz club v Torontu) s novými kompozicemi inspirovanými přírodou a krajinou.

Banworks 
KDY: Sobota 19. 10. ve 20 hodin
KDE: Píchlá nota Doksy 

Mladá rocková kapela z České Lípy pod vedením Petra Sládka (zpěv, kytara) zahraje živě to nejlepší z vlastní autorské tvorby.   

Strašidelná stezka 
KDY: Neděle 20. 10. od 18 hodin
KDE: Infocentrum Kravaře

Strašidelná stezka plná soutěžních úkolů pro malé i velké.