Otevřená sobota v Libertinu 
KDY: Sobota 5. 10. od 9 do 12 hodin
KDE: DDM Libertin 

Dům dětí a mládeže Libertin pořádá další Otevřenou sobotu v Libertinu. Můžete tvořit v otevřené keramické dílně nebo navštívit zoo koutek. Pro maminky s dětmi je připraven JOJO klub.

Zápisník zmizelého 
KDY: Sobota 5. 10. v 19 hodin
KDE: Biberova kaple (muzeum) Česká Lípa
ZA KOLIK: 290 Kč

Janáčkovo dílo je považováno za jeden z nejvýznamnějších skvostů komorní hudby 20. století. Nechte se okouzlit jiskřivě syrovou poetikou Leoše Janáčka, z níž doslova prýští emoce nejen jeho vlastní nenaplněné lásky, v podání Jaroslava Březiny (tenor), Elišky Weissové (mezzosoprán), Anny Trahové, Jany Kubicové a Petry Vondrové (trio ženských hlasů) a Martina Kasíka (klavír). Koncert je součástí 18. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica.

Noc skla a světla 
KDY: Sobota 5. 10. od 9 hodin
KDE: Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov
ZA KOLIK: Vstup zdarma

Den otevřených dveří a Noc skla a světla se letos ponese v duchu otevření nového Centra odborného vzdělávání, které na škole vniklo. Akce nabídne během dne prohlídky s komentářem, sklářské workshopy, výtvarné dílny nebo retrobufet. Noc skla a světla začíná v 15 hodin. Program: Taneční vystoupení, Ohon-Jan Kropáček, slavnostní křest sklářské pece, Lužická tráva, Crazy DogsRock n´roll, fireshow, lasershow v atriu školy.

Svojkovský charitativní pochod pro Péťu 
KDY: Sobota 6. 10. od 9 hodin
KDE: Zámecká zahrada Svojkov
ZA KOLIK: 20 – 100 Kč

Pochod pro dobrou věc. Výtěžek akce je určen pro nemocného Péťu Živsu ze Sloupu v Čechách. Účastníky čeká trasa dlouhá 10 km. Občerstvení zajištěno.