Bezděz a DJ HRAD LIVE!
KDY: Pátek 23. července od 18 hodin
KDE: hrad Bezděz
ZA KOLIK: 100 Kč

Nový projekt propojuje tajemná místa českých hradů, krásné výhledy z nich, přírodu a libozvučnou hudbu našich nejlepších DJs. V době kdy už každý viděl snad vše, si nenechte ujít zážitek v podobě párty od západu slunce až do noci na jednom z nejzachovalejších českých hradů.

Ochutnávka francouzských vín
KDY: Pátek 23. července v 18:30 hodin
KDE: Dům kultury Ralsko Mimoň
ZA KOLIK: 190 Kč

Rádi poznáváte slavné vinařské regiony? Nechcete v dnešní nejisté době covidových nástrah raději nikam cestovat? Právě pro vás připravila společnost Winam nový formát degustace vín - virtuální vinařský zájezd. Pomocí promítacího plátna a fotografií se přenesete do slavného Bordeaux, projdete se virtuálně po městě a obrazem navštívíte všechny důležité památky a pamětihodnosti. Připomenete si důležité milníky a slavné osobnosti této věhlasné vinařské metropole. Dozvíte se zajímavosti o vzniku "château" a o vynálezech bordeauxských vinařů, které natrvalo ovlivnily výrobu vín po celém světě. Virtuálně také navštívíte slavné vinařské regiony a ochutnáte šestici typických vín všech barev a chutí.

O princezně, Luciášovi a makových buchtách
KDY: Pátek 23. července v 19 hodin
KDE: Lesní divadlo Sloup v Čechách
ZA KOLIK: 100/50 Kč

Příběh vypráví o princezně, která by se ráda vdávala, o čertovi Luciášovi, a co všechno se stane, když se spolu potkají. Zvítězí peklo či láska? Hraje Divadlo HP Praha.

Lípa Fest a Africké trhy
KDY: Sobota 24. července od 8 hodin
KDE: náměstí Dr. E. Beneše Česká Lípa
ZA KOLIK: vstup zdarma

Sobotní farmářské trhy budou tentokrát ve znamení dobrého vína, farmářských dobrot i řemesel. Lípa - Fest s malovinaři a řemesly se bude konat v sobotu 24. července opět mezi Andy a Banco. Těšit se můžeme na vybrané malovinaře z nejlepších českých podoblastí a ochutnávky skvělých vín přímo od výrobců. Nebude chybět živá muzika, posezení, ale v řemeslné části i dílničky pro děti, historický dřevěný kolotoč a střelnice. Součástí akce budou i Africké trhy. Přijďte ochutnat skvělé tropické ovoce, které pro vás pěstují drobní ugandští farmáři. Vše je tak akorát zralé, zaručeně čerstvé a bez jakékoli chemie.

ROCK4DOGS – Malina trek
KDY: Sobota 24 . července od 9 hodin
KDE: Panská skála

Čeká vás den plný sportu a zábavy. Od dopoledních hodin bude probíhat dogtrekový závod. Těšte na ukázku obran, záchranářů se psy a mantrailingu a od 16 hodin vypukne rockový festival a na pódiu se vystřídají kapely, co vás nenechají v klidu: A sakra, RaiN a další. Chybět nebude ani ohňová show.

Bohnice na Housce
KDY: Sobota 24. a neděle 25. července
KDE: hrad Houska
ZA KOLIK: na jarmark vstup zdarma

Řemesla v podání klientů a terapeutů Psychiatrické nemocnice Bohnice a dalších dílen.

8. ročník Skalice Celebrity Open Cup se vydařil na jedničku.
FOTO: Benefice ve Skalici vynesla rekordní sumu pro malou Natálku

Šermíři Corvus Milites na Bezdězu
KDY: Sobota 24. a neděle 25. července
KDE: hrad Bezděz
ZA KOLIK: 60 - 120 Kč

Přijďte se podívat na souboje udatných rytířů v novém vystoupení a nové dobové ústroji. Nebudou chybět ukázky středověkých zbraní. Zbraně si můžete prohlédnout zblízka a vyzkoušet jejich váhu.

Dogsy Fest
KDY: Sobota 24. července od 14 hodin
KDE: zámecká zahrada Doksy
ZA KOLIK: 250 Kč

Proč přijít: II. ročník charitativního hudebního festivalu. Vystoupí Anna Julie Slováčková & Band, Sebastian, Ban Works a další. Výtěžek z festivalu podpoří útulek Dogsy, z.s. a jeho výstavbu. Více ZDE: Sebastian nebo Anna Julie Slováčková. Benefiční festival pomůže útulku Dogsy

Živá hudba ve Starých Splavech
KDY: Sobota 24. července v 17 hodin
KDE: park Staré Splavy

Večerem se rozezní kapela Cannon Balls. Vstupné je dobrovolné a občerstvení zajištěno.

Noční prohlídky
KDY: Sobota 24. července v 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00 a 21:30 hodin
KDE: Státní zámek Zákupy 
ZA KOLIK: 250 Kč

Noční prohlídky interiérů II. trasy "Zámek za císaře Františka Josefa I.". Zámeckými komnatami Vás provedou a pobaví Vás Jejich Veličenstva císař František Josef I. a císařovna Sissi (dozvíte se sladké tajemství, proč je na všech obrazech tak štíhlá), arcivévodkyně Marie Tereza (nevlastní matka Františka Ferdinanda d´Este) a zámecký kaplan, znechucený skutečností, že bude muset oddat morganatický sňatek následníka trůnu s hraběnkou Žofií Chotkovou.

Smyčcové kvarteto SČF
KDY: Sobota 24. července v 19 hodin
KDE: Skalní hrad Sloup v Čechách
ZA KOLIK: 150 Kč

Hradem se rozezní housle a viola a zazní melodie F. A. Míči, W. A. Mozarta či Bedřicha Smetany

Divadélko Koloběžka
KDY: Neděle 25. července od 15 hodin
KDE: bývalé letní kino Mimoň
ZA KOLIK: vstup zdarma

Veselé divadelní představení pro děti i dospělé.