Severní vítr 
KDY: kdykoli
KDE: mall.tv
ZA KOLIK: zdarma

Internetový kanál Mall TV má v nabídce dokumentární film Severní vítr. Pojednává mimo jiné o divokých 90. letech v České Lípě a představuje příběhy prvních porevolučních teenagerů „generace 90“, kteří v panelákovém bytě založili hudební subkulturu. Hlavní linka dokumentu autorů Rudolfa Živce a Luďka Svobody se drží okolo vzniku a pádu legendární českolipské kapely Si!

Rozhledna Luž 
TIP NA VÝLET 
KDE: Lužické hory
ZA KOLIK: zdarma

V Lužických horách lze doporučit výpravu na nejvyšší bod tohoto pohoří – vrch Luž, kde je i nově postavená rozhledna. Otevírá se odsud fascinující daleký výhled, který je pouze na jihovýchodní straně směrem k Ještědu zakrytý vzrostlými stromy. Cesta není dlouhá, pouze kilometr a půl od Chaty Luž v Horní Světlé, kde lze zaparkovat auto. Vede však do kopce.

Vyběhněte do stop kolem Polevska 
KDY: kdykoli
KDE: Polevsko
ZA KOLIK: zdarma

V Lužických horách je sněhu dost a oddíl SKI Polevsko se vrhl do úprav běžeckých tras. Do stopy můžete vyrazit z z Okrouhlé ke Kapličce a dál k vysílači na Práchni, po Hřebenovce až na Šébr. Trasy jsou na bilestopy.cz.

Alibaba a 40 loupežníků 
KDY: Sobota 23. ledna jen od 10 do 12 hodin
KDE: YouTube kanál Naivního divadla Liberec
ZA KOLIK: zdarma

Pohádka s podtitulem Málem orientální tragikomedie pro velmi mnoho maňásků je legendární inscenací libereckého Naivního divadla. Nyní můžete shlédnout její záznam pro Českou televizi on line. Je určena dětským divákům starším pěti let.

Moje kino live – kino Máj 
KDY: každý den od 20:30 hodin
KDE: www.kulturadoksy.cz
ZA KOLIK: 100 Kč

Dokské kino se zapojilo do projektu „Moje kino Live“, který přináší divákům filmy domů a také pomáhá alespoň částečně se složitou situací po uzavření kin v současné pandemické situaci. Nejpozději hodinu před začátkem projekce zakoupíte vstupenku na www.kulturadoksy.cz. Nejpozději 30 minut před začátkem projekce pak obdržíte e-mail s odkazem na stream. Kromě projekce samotné je je k dispozici půl hodiny před a půl hodiny po filmu chat, kde si můžete popovídat s ostatními diváky.

Program:
Pátek 22. 1. ve 20:30: Naděje
Sobota 23. 1. ve 20:30: Dokud nás svatba nerozdělí
Neděle 24. 1. ve 20:30: Prado – sbírka plná divů

Big´O´Band a hosté 
KDY: Neděle 24. ledna v 19 hodin
KDE: facebook Kultura z.s.
ZA KOLIK: evstupenka.cz

Kapela si tentokrát přizvala na pódium své přátele a známé, kteří si s nimi zazpívají jejich oblíbené hity.

Kolem světa online: Bhútán 
KDY: Neděle 24. ledna ve 20 hodin
KDE: facebook Kulturní centrum Vratislavice 101010
ZA KOLIK: 97 Kč na smsticket.cz
Pro zkušené cestovatele a dobrodruhy je Bhútské království lahůdkou a vrcholem cestovatelských ambicí. Země, která preferuje ženy a do níž globalizace přichází s velkým zpožděním, se proslavila svou politikou „hrubého národního štěstí“. Pod povrchem posledního ráje na zemi se však skrývá mnoho stínů, které mohou překvapit.

S. M. Bailey: Na pokraji sil 
TIP NA KNIHU 
KDE: např. na luxor.cz
ZA KOLIK: 263 Kč

Ve zlomku vteřiny se Morganin život obrátí vzhůru nohama. Neznámá žena jí vloží do náruče své dítě a pak skočí pod rozjetý vlak. Morgan ji nikdy předtím neviděla… Když ji vyslýchá policie, dozvídá se, že žádný ze svědků nepotvrdil její výpověď. A jakmile vyšetřovatelé zjistí, že sama dlouho touží po dítěti, stává se okamžitě podezřelou. Aby dokázala svou nevinu, snaží se zjistit, co žena dělala v posledních dnech svého života. Čeká vás příběh napínavý až do konce.