Josef Březina

Vedoucí hokejového týmu Vlci Jablonec

Kauza dotace, respektive nevyplacení dotací, se asi dotkne hlavně krajských a okresních sekretariátů, které nebudou mít prostředky na provoz. Kluby na úrovni okresů a krajů vesměs na žádné dotace nedosáhly a o provoz se dosud musely a budou muset dál starat samy za pomoci sponzorů, nadšenců a dárců.

Miroslav Dedák

Bývalý spoluhráč Miroslava Pelty v týmu A dorostu

Fotbal je teď, bohužel, úplně o něčem jiném, hlavně o penězích. Jak všechno dopadne, se ukáže. Nechodím už ani na Střelnici, protože se mi nelíbí současná doba ve fotbale, chování lidí kolem fotbalu, korupce. Odradilo to i další. Zklamaly mne výsledky voleb do vedení FAČRu, Berbera si tam nedovedu představit, spíš možná Karla Kulu z Moravy.

Roman Doležal

Bývalý spoluhráč Miroslava Pelty z týmu A dorostu

Fotbal je o penězích. Potřebují je ligové kluby i ty, které hrají krajskou nebo okresní soutěž. Chybět asi budou. Mirek dělal pro fotbal a sport jako takový hodně moc, nikdo nedovedl sehnat tolik peněz, jako on. Myslím, že na něj stejně nic mít nebudou. On nekradl, peníze rozděloval, někde tedy jsou. Myslím si, že je to účelově udělané.

Josef Klucký

Bratr trenéra A týmu FK Jablonec Zdeňka Kluckého

Mirek Pelta dovedl pro fotbal vždycky peníze sehnat, tak ho znám já. Dalšího takového nástupce mít FAČR nebude. Možná jeho prostořekost a upřímnost ho dostaly tam, kam ho dostaly. Mirek byl můj spoluhráč a takhle ho znám já. Je to chodící studna nápadů, ví, kam se obrátit, aby peníze pro fotbal získal. Že budou chybět, to asi ano.

Petr Diringer

Fotbalový rozhodčí Liberecký kraj

Situace je v současném fotbale hodně složitá. Důležité bude, kdo bude stát včele FAČRu. Podle mne by to měl být pan Fousek, možná se pak může pod jeho vedením něco změnit. Peníze ve fotbale jsou hodně potřeba a chybět asi budou.

Jaroslav Hrabák

Fotbalový expert, bývalý novinář

Zatím se v tomto momentě nedá vůbec mluvit o tom, jak to všechno bude. Ať se jedná o peníze, nebo o cokoli jiného. Já k tomu říkám zatím jen toto: dělat účet bez hostinského je hloupost. Nikdo nic neví a každý to chce komentovat.