Přicestovala ze zoologické zahrady v Bordeaux a doplnila současný pár, který tvoří desetiletá Hajne a čtrnáctiletý Jappe.

Nová panda ale dlouho sama nezůstane, v blízké době ji zahrada dopáruje samcem z britských ostrovů. Cílem je malé šelmičky, které patří k nejoblíbenějším v zoo, rozmnožit. Tomu se přizpůsobí i přesun mladé pandy do nové expozice v sousedství bazénu lachtanů, aby se vzdálila od pavilonu šelem. Právě vnímání potenciálního nebezpečí totiž mohlo být důvodem, proč se zatím pandy rozmnožit nepodařilo.

Zoologové se domnívají, že samice Hajne před zhruba pěti lety byla březí, ale ze strachu z blízkosti velkých šelem mláďata sežrala. „Jsou to ale jen dohady. Slyšeli jsme nějaké zvuky, ale nic neviděli," konstatoval mluvčí zoo Ivan Langr.

Vzhledem připomíná panda červená medvídka mývala, mezi návštěvníky zoo i proto patří k nejoblíbenějším zvířatům. Jejím typickým znakem je silný červenohnědý kroužkovaný ocas a hustá a měkká tmavočervená srst. Přezdívá se jí ohnivá liška. Vyskytuje se od Nepálu přes Barmu až po Čínu. Obývá chladné a vlhké lesy, džungle a bambusové háje.

Ve volné přírodě ale jejich počet rapidně ubývá. Odhaduje se, že jejich populace za poslední půlstoletí klesla o 40 procent na asi 10.000 jedinců. V zajetí se pandy chovají v párech nebo menších skupinkách v otevřených výbězích.