Mostecká policie dnes oznámila, že sdělila podezření ze spáchání krádeží vloupáním 26letému muži z Mostu.

Předminulý víkend pozdě v noci měl vniknout do budovy mostecké nemocnice, ve které se dostal po otevření okna do šaten jednoho z oddělení. V nich násilím překonal dvířka šatních skříněk a odcizil z nich pracovní uniformy, dámské hodinky a další věci, vše v hodnotě 3 750 korun.

Zloděje zamkl sanitář na oddělení, kde nebyli pacienti. O případu jsme poprvé psali ZDE.

"Aby nebyl nápadný, tak si pracovní oblečení vzal na sebe. Odcizené věci si ukryl v jiné části budovy," popsala případ mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Kolem 2. hodiny v noci prošel spojovacím tunelem do další budovy a tam z kartotéky odcizil monitor počítače a klíče. Za pomocí klíčů vnikl do kanceláře vedoucího lékaře a v ní si odložil odcizený monitor. Ze skříně si vzal pánskou košili, kterou si oblékl a našel drobné mince, které se mu hodily.

"Pak zřejmě zmožen únavou v kanceláři usnul," dodala mluvčí.

Kolem 11. hodiny ho probudil hluk na chodbě a bouchání na dveře. Cizího návštěvníka překvapili zaměstnanci nemocnice, kteří přivolali policii.

Muž policistům vrátil odcizené věci a skončil na policejním oddělení. Policie oba případy šetří ve zkráceném přípravném řízení.