Hasiči v sobotu vyjížděli hlavně na Liberecku a na Jablonecku. Hlášeno měli na 200 událostí, v terénu bylo 36 jednotek. V Liberci byl zasažen elektrickým proudem při vytahování šňůry ze zásuvky jeden z účastníků sportovní akce, původní informace policie hovořily o tom, že byl zasažen bleskem. Problémy byly v dopravě, některé spoje byly zrušeny.

„Většina výjezdů se týká spadlých stromů, a to hlavně přímo na Liberecku a Jablonecku," řekl odpoledne řídící důstojník hasičů Libereckého kraje Zdeněk Borovička. „Řešíme 80 událostí, dalších 120 čeká na vyřízení. Prioritou je zajistit průjezdnost na hlavních cestách," doplnil Borovička. Profesionálním jednotkám pomáhají dobrovolné. „Povoláváme posily," řekl. Celkem zasahovalo 130 jednotek se 150 kusy mobilní požární techniky.

V Libereckém kraji spadlo až 25 milimetrů srážek a při bouřce foukal silný vítr. Bez větších problémů přešla bouřka přes Ústecký kraj.

V Jeronýmově ulici v Liberci se před 14:00 zranil jeden z účastníků běhu Run in Colors. Policie původně informovala, že byl zasažen bleskem. „Muž byl zraněn elektrickým proudem při vytahování šňůry ze zásuvky. Jeho stav je stabilizovaný," řekl mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář. Zraněnému je 25 let. „Muž byl zmaten a uváděl, že byl asi zasažen bleskem nebo proudem. V té době zrovna v místě, kde se pohyboval, blesk udeřil," uvedla liberecká policejní mluvčí Vladimíra Štrýtová.

Popadané stromy a větve způsobily četné komplikace v dopravě. Zavřena je ulice Dlouhomostecká v Liberci, kde leží popadané stromy. Na silnici 270 u obce Doksy na Českolipsku spadlý strom zablokoval část vozovky. Silnice 2873 u Liberce byla kvůli desítkám popadaných stromům neprůjezdná.

Vlaky v Libereckém kraji měly zpoždění kvůli odklízení větví. Některé spoje byly zrušeny. Stromy byly na kolejích na trati Liberec – Jaroměř. Do spadlého stromu narazil osobní vlak na trati Smržovka – Josefův Důl, kde už překážky hasiči odstranili. Jednotky ještě uklízejí na trati Hodkovice nad Mohelkou – Liberec.