„Volby na kraj jsou pro nás výzvou a rozhodně to vidím pozitivně. Rádi bychom získali od voličů 23 % hlasů," říká kandidátka na hejtmanku Jitka Volfová.

Známá je hlavně v České Lípě, kde je v zastupitelstvu města. „Chceme se mimo jiné zaměřit na hospodaření s majetkem kraje. Myslím, že v tom jsou ještě dost velké rezervy," zmínila Volfová. „Chceme udělat detailní revizi majetku a registr krajských budov. Zda jsou opravdu všechny příspěvkové organizace kraje v krajských budovách, zda se někde neplatí zbytečně vysoký nájem, zda majetek zbytečně nechátrá a podobně. Chceme se zaměřit i na objekty v bývalém vojenském prostoru Ralsko, které se nemusí jen nákladně demolovat, ale je možné je třeba někomu nabídnout k rozebrání na stavební materiál a podobně."

23 procent hlasů, na které si ANO věří, by přitom teoreticky znamenalo vítězství v krajských volbách. Když před čtyřmi lety zvítězili Starostové pro Liberecký kraj, měli 22,21 % hlasů. V komunálních volbách před dvěma lety přitom pro ANO hlasovalo v celém kraji necelých 13 procent voličů.

Dalšími tématy se volební program ANO příliš neodlišuje od ostatních kandidujících stran a hnutí. Důraz se klade na funkční zdravotnictví, lepší dopravní infrastrukturu, rozvoj vzdělávání či kvalitní a dostupné sociální služby. „Zaměřit se chceme i na podporu podnikání a cestovního ruchu. Nechceme v kraji další montovny, ale širokou nabídku pracovních příležitostí. Víc chceme podporovat výzkum a jeho aplikaci do průmyslu," uvedla šestka na kandidátce Radka Kotasová Loučková. Kromě krajských voleb má ANO svého kandidáta i do Senátu v podobě Marka Vávry, majitele frýdlantského pivovaru.