Na lavičce Jablonce si prvoligovou premiéru odbyl trenér Roman Skuhravý, pod nímž Baumit už ve středu porazil 2:0 Liberec a postoupil do finále Poháru České pošty.

Skuhravý byl z remízy zklamaný. Uznal však, že vzhledem k průběhu utkání byla zasloužená. „Chtěli jsme vyhrát a napravit výsledky z předcházejících čtyř duelů, ve kterých jsme výsledkově neuspěli. Měli jsme záměr na hřišti dominovat, bohužel od začátku utkání jsme měli problém v přechodové fázi, špatně jsme řešili situace po ztrátě míče. Když jsme poté získali balon, chyběla lehkost i kvalita," zhodnotil Skuhravý zápas na tiskové konferenci.

Mrzelo ho, že domácí nehráli ani v jednom poločase zcela podle jeho představ. „Soupeři jsme díky špatné organizaci umožnili dvě velké šance. Kdybychom po nich dostali gól, nemohli bychom se divit. Druhý poločas jsme bohužel odešli kondičně. Nevytvořili jsme si takový tlak, jaký bychom chtěli. Hosté po brejku dali vedoucí gól, naštěstí se nám podařilo srovnat," připomněl kouč.

„Hráčům nelze upřít snahu, ale chyběla kvalita na míči, a bez toho se neobejdeme. Remízu respektuji, odpovídá dění na hřišti. Soupeři musím pogratulovat, ale je fakt, že nás to netěší," dodal.

Jeho protějšek František Komňacký, jenž předchozích pět sezon trénoval Jablonec, byl s výkonem Jihlavy i konečným výsledkem spokojený. „Každý trenér, který se vrací do míst, kde prožil kus trenérské kariéry, chce, aby tam jeho nové mužstvo odehrálo slušnou partii. S výsledkem jsem ale spokojený," prohlásil jihlavský trenér Komňacký.

Domácí podle něj byli lepším týmem. „Jablonec byl kombinačně a pohybově lepší," řekl trenér Vysočiny. „Ve druhé půli se nám jeden brejk vydařil a domácí zvýšenou aktivitou zaslouženě vyrovnali. Bod beru, jsme remízovým králem, což nás moc netěší, protože body pomalu přibývají. Také se pomalu posunujeme k záchraně v soutěži, kterou chceme pro Jihlavu uchovat i pro příští sezonu," dodal Komňacký.

Baumit Jablonec - Vysočina Jihlava 1:1 (0:0)

Branky: 60. Hubník - 57. Jungr. Rozhodčí: Ardeleánu T. Kovařík, Zeman. ŽK: Blažek (Jihlava). Diváci: 3057.

Jablonec: Špit - Kubista, Rossi, Beneš, Novák - Loučka, Eliáš - Kopic, Piták (65. Vaněk), Zoubele (57. Čížek) - Hubník (75. Třešňák). Trenér: Skuhravý.

Jihlava: Blažek - Vaculík, Šourek, Tlustý, Marek - Jungr, Koloušek (86. Kučera), Rada, Masopust (65. Kliment), Josl - Vaněček (72. Šimonek). Trenér: Komňacký.