„Kabelku vytvořili pro dražbu dva naši skláři, jde o hutní zpracování skla,“ přiblížil unikátní sběratelský kousek z rudého a čirého skla František Novosad, majitel harrachovských skláren, nejstarších nepřetržitě fungujících na světě. Kromě toho se i letos budou dražit kabelky známých osobností. Letos jimi přispěly například herečka a moderátorka populárního StarDance Tereza Kostková, hvězda seriálu Četníci z Luhačovic Dana Batulková, Mahulena Bočanová nebo Patrície Solaříková.

Ilustrační snímek. Popelnice
Za odpad si lidé připlatí. Vedení Liberce chce poplatek zvýšit téměř o polovinu

Ke každé kabelce může zájemce navíc získat i unikátní kousek jablonecké bižuterie. Dražba začne úderem 10. hodiny, spojena bude s malou módní přehlídkou a tradičně ji povede populární herec DFXŠ Martin Polách. Dražba je součástí Kabelkového bazaru, který Deník pořádá už pošesté v prostorách OC Forum. Probíhat bude od 9 do 14 hodin a výtěžek půjde už tradičně na obědy pro děti.

Kabelky se proto prodávají už od symbolických 25 korun, což je cena jednoho školního oběda. V kraji na něj nemají stovky dětí. Přispět do bazaru lze nejen nákupem. Nepotřebné kabelky se vybírají až do pondělí 18. listopadu v šatně OC Forum nebo po domluvě v redakcích Deníků.

Velbloud na silnici III/29022 mezi Bedřichovem a Hraběticemi.
Martin si našel za koně náhradu. Velbloud se procházel zasněženými Jizerkami