„Naším cílem bylo vytvořit hudební přehlídku rodinného typu, čtvrtý ročník ukázal, že tohle pojetí své příznivce má," hodnotí za pořadatele Pavel Mikez.

Už při dopolední neckyádě, která se vrátila na Žlutou plovárnu a na jez, se dalo tušit, že půjde o pohodovou akci. Přátelská atmosféra vydržela i po přesunu do areálu festivalu.

Hned při prvním vystoupení žáků ZŠ Malá Skála bylo v areálu už slušně plno, děti publikum odměnilo vřelým potleskem a pro mnohé školáky to bylo poprvé, kdy si zahráli na opravdovém pódiu. Teenageři se našli při vystoupení Slzy, a ti odrostlejší na Xindlu X. Přehlídku korunoval Marek Ztracený. Jeho strhující muzikantské vystoupení v čase, kdy se lámala sobota do neděle, bylo tečkou za festivalem.

Příjemné bylo zjištění, že po vystoupení kapel jejich frontmani nikam nepospíchali. Asi největší fronta byla na autogramiádě mladé skupiny Slza, její členové se trpělivě fotili a podepisovali fanouškům stejně jako všichni ostatní.

K tomuto pojetí festivalu patří děti. Rodinky si většinou na travnaté ploše rozprostřely deky, kdo chtěl, šel do „kotle". Děti mohly využít některou z připravených atrakcí, maminky si třeba jen popovídat.

„Letos mně to přišlo, že lidé pochopili, že děti všeho věku jsou opravdu vítány. Bylo jich tu bylo opravdu hodně, pro ty náctileté toho bylo i dost na pódiu. Samotného mě překvapilo, kolik fanynek má taková Slza," dodává Mikez. Ten si pochvaloval i ohlasy na Maloskalské pivo, které se nedávno začalo vařit v místní Restauraci pod Pantheonem a festival byl tak první v republice s vlastním pivem.

Pozitivně lidé vzali i dopolední neckyádu, která se vrátila k atraktivnímu jezu. Vše si to říká o opakování. Pátý ročník nejenže bude za rok na počátku června, ale uskuteční se i v podobném duchu.