Do kin míří další očekávaný český snímek Okresní přebor: Poslední zápas Pepíka Hnátka a liberecké multikino Cinestar v obchodním centru Nisa připravilo pro své diváky předpremiéru za účasti herců.

Slavnostní liberecká předpremiéra se koná v pondělí 26. března od 18.30 v sále číslo 8.

„Účast přislíbili brankář Jakub Kohák, hostinský Pavel Nečas a Pavla Beretová. Jak se již stává tradicí, budou mít diváci možnost po skončení projekce položit otázky tvůrcům filmu, kteří zavítají mezi diváky,“ láká Liberečany na předpremiéru generální manažer multikina Jaroslav Vrabec.

V hlavních rolích se v celovečerním filmu představí Miroslav Krobot, Ondřej Vetchý, Luděk Sobota, David Novotný, Leoš Noha, Jakub Kohák, Pavel Kikinčuk a další.

Seriál a film jsou odlišné formáty a přenést ducha půlhodinových epizodek do filmu je těžké. Jak se tvůrcům podařilo udělat ze seriálu celovečerní film, se mohou diváci přesvědčit v kinech.

„Napadlo nás rozšířit mytologii fotbalového oddílu Slavoj Houslice o jednu postavu, která sice v samotném seriálu svou roli má, ale nikdy ji nikdo vlastně neviděl. Vznášela se nad Houslicemi jako nějaký duch. Hráči si nesli jeho popel na kopačkách ke každému domácímu utkání. Josef Hnátek. Dlouholetý trenér, který zformoval nejsilnější sestavu Houslic, udělal z Jirky Luňáka kapitána a nastavil taktiku oddílu správným směrem,“ prozradil režisér a scénárista filmu Jan Prušinovský.

Zdroj: Youtube