Závod proběhne tuto sobotu 14. září a zázemí nalezne opět v bakovském volnočasovém areálu.

Pořadatelé, členové sdružení Bike and Ski Bakajda a jejich příznivci připravují na letošní rok akci, které zachová osvědčený model z předchozích let, ale představí také několik novinek. Hlavní osou programu opět budou cross country závody po děti a mládež ve věku 1 - 18 let, zpestřené o již tradiční a velmi atraktivní MTB Sprint a závod smíšených štafet.

Jednou z novinek bude zařazení rodiče jako jednoho z členů štafety mladší věkové kategorie, od kterého si pořadatel slibuje další zatraktivnění tohoto klání. Opět bude fungovat i škola kola Tomáše Truntschky, plejádu významných hostů sportovních osobností rozšíří letos také veleúspěšný český biker a trenér Milan Spěšný.

Nejmenší závodníci ocení pohádkové putování, které již poněkolikáté připraví učitelky z bakovské mateřské školy. Mnozí příchozí využijí půjčovnu kol značky Author, která budou zdarma k dispozici během celého dne.

Výsledky Poháru Bakova budou letos premiérově započítávány také do již výše zmíněného Spinfit Cupu, seriálu, jehož jednotlivé díly jsou situovány do okolí Liberce, Prahy a Bakova.

Nejvýznamnější novinkou je rozšíření sportovního programu i na páteční odpoledne. Již od 16 hodin začne na závodní trati společný trénink všech zájemců vedený jedním z nejúspěšnějších českých bikerů a trenérů současnosti Milanem Spěšným, který se stará i o přípravu vynikajícího reprezentanta Ondřeje Cinka. Poté bude od 18 hodin následovat vložený závod dospělých závodníků, kteří si bodu moci porovnat své síly na trati připravené na hlavní sobotní závod.

Pořadatelé očekávají velmi kvalitní konkurenci, která by ve vybraných kategoriích měla být okořeněna i účastí několika mistrů a mistryň ČR. „Věříme, že se stejně jako v minulých letech podaří na sklonku sezony připravit den plný pohodového sportování a srdečně zveme všechny bikerky a bikery z celé republiky," zvou organizátoři Poháru města Bakova.

Více informací na stránkách www.poharbakova.cz

Markéta Kroupová