Tak dobré podmínky byly podle provozovatelů lyžařských středisek naposledy v zimě před dvěma lety. Na sjezdovkách je až 90 centimetrů prachového sněhu, výborné podmínky mají i běžkaři.

„Je to velice dobré, připadlo dvakrát po sobě po deseti až dvaceti centimetrech sněhu," uvedl starosta Benecka v Krkonoších Jaroslav Mejsnar. Středisko je kompletně otevřené, k dispozici tam je 5,7 kilometru sjezdových tratí. „Základ to má technický sníh, navrch je přírodní, a jak se to upravuje rolbou, tak se to promíchá. Dá se tedy říci, že je to téměř ideální," dodal starosta. Velmi dobré podmínky jsou podle něj i pro běžkaře, jen na Benecku mají k dispozici 43 kilometrů tratí.

Obdobné podmínky panují i v dalších střediscích v kraji. Největší výběr v západní části Krkonoš mají sjezdaři v Rokytnici nad Jizerou, kde je k dispozici přes 18 kilometrů tratí, a v Pasekách nad Jizerou s osmi kilometry. Všechny vleky jezdí i v Harrachově, Vítkovicích, Jablonečku i Vysokém nad Jizerou.

Velmi dobré podmínky jsou před začátkem jarních prázdnin i v Jizerských horách. Od pátku budou v provozu všechny sjezdovky na Tanvaldském Špičáku, Bedřichově i v dětském areálu na Severáku v Hraběticích. Už nyní jsou kompletně otevřené oba areály v Kořenově i Černá Říčka v Desné.

Ještěd zatím nabízí lyžování na polovině z devíti kilometrů sjezdových tratí. Nejdelší sjezdovka areálu Skalka dlouhá 1,7 kilometru se otevře na víkend a příští týden se možná rozjedou i Pláně.

V sobotu 31. ledna spustí provoz také vlek na Polevsku. Upravená bude hlavní i vedlejší sjezdovky. O víkendu se tu bude lyžovat od 9 do 16 hodin, ve všedních dnech je vlek v provozu od 14 do 19 hod.(