Liberecký kraj Krajské policii stále chybí nejméně dvacítka nových členů. Během loňských náborů se nepodařilo zcela naplnit stav, řada adeptů neprošla vstupními testy.

„Doufám, že meziročně se k číslu 1338 dostaneme," sdělil ředitel krajské policie Vladislav Husák. Podobná situace panuje podle něj v celé republice. „Počet lidí, kteří nesplní vstupní požadavky, je poměrně zásadní. Nejvíce jich odpadá na psychologických vyšetřeních," pokračoval Husák.

Nevyloučil však ani, že za problémem sehnat kvalitní policisty může být i výše platu. „Myslím, že je na místě, aby se tím kompetentní instituce začaly zabývat. Nástupní plat, byť u policisty, který jde na rok do školy, je 19 až 20 tisíc. To zřejmě není příliš motivující," objasnil dále ředitel a pokračoval: „Následně člověk nastupuje za plat 23 až 24 tisíc, což je srovnatelné například se zaměstnanci obchodních řetězců." Podle něho se uvažuje i o možnosti náborových příspěvků a poukázal také na to, že meziroční nárůst platu u policistů v Libereckém kraji je asi 1 600 korun.

„Na druhou stranu policejní řemeslo je zajímavé a pro toho, kdo jej chce dělat, jsou peníze až na druhém místě," dodal ředitel.

V loňském roce pořádala krajská policie Libereckého kraje několik kol náboru. Jak zveřejnila loni v dubnu policejní mluvčí Vlasta Suchánková, policie tenkrát hledala 36 nových členů.

Každý adept na policistu musí splňovat několik základních podmínek. Musí být plnoletý, mít maturitu, projít fyzickými i vědomostními testy, a kromě psychologického vyšetření, které je tak často důvodem vyloučení adepta, musí být v pořádku i po zdravotní stránce.