Místy mohou vozovky také namrzat. Silničáři doporučují řidičům, aby jezdili se zvýšenou opatrností. Podle mluvčího policie Petra Kmínka se tak zřejmě děje, protože se neobjevily vážnější havárie.

"Nic závažného se nestalo. Od rána jsme měli v Libereckém kraji sedm nehod, ve třech případech šlo o střet se zvěří," uvedl Kmínek.

Běžný provoz byl dnes i na ambulancích v liberecké krajské nemocnici. "V souvislosti s počasím jsme neměli skoro žádné úrazy, šlo o jednotlivce," uvedla mluvčí nemocnice Barbora Silná.

Hlavní silniční tahy jsou většinou po chemickém ošetření mokré nebo vlhké. Na silnicích nižších tříd, zejména v horských oblastech, leží zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem.

V kraji je většinou zataženo. Teploty se pohybují od minus pěti do minus deseti stupňů. Fouká nárazový vítr, který v Liberci zastavil provoz na kabinové lanovce na Ještěd. Dopoledne lanovka nejezdila kvůli údržbě, v poledne už podle přednosty lanovky Vladimíra Štěpána bylo jasné, že počasí nedovolí provoz zahájit ani odpoledne. Předpovědi nejsou příliš nadějné, dodal. Boční vítr tam dopoledne přesahoval v nárazech 86 kilometrů v hodině, přípustných je přitom jen zhruba 58 kilometrů.