Navzdory oteplení a dešti leží na svazích Jizerských hor a Krkonoš i metr sněhu. V některých areálech už se ale bude lyžovat za ceny vedlejší sezony nebo se slevou. V Krkonoších by se mělo lyžovat až do Velikonoc.

Poslední týden zimního provozu čeká Sportovní areál Ještěd. Na sjezdovkách tam leží od 40 do 70 centimetrů sněhu, lidí ale ubývá. V sobotu do střediska zamířilo kolem 700 lidí, v neděli byla návštěvnost ještě nižší. "Důvodem byl déšť a silný vítr, museli jsme dokonce zastavit lanovku Skalka," řekl Miroslav Pecháč z ještědského střediska. Ještěd zůstane v provozu zřejmě jen do příští neděle. "Lyžovat se už bude za ceny vedlejší sezony," dodal.

Naplno a s cenami hlavní sezony pojedou ještě v příštím týdnu velká jizerskohorská střediska společnosti Ski Bižu v Bedřichově, na Tanvaldském Špičáku a Severáku v Hraběticích. Na svazích tam leží od 30 do 80 centimetrů sněhu. "Podmínky jsou zatím pořád dobré, bude proto i večerní lyžování," poznamenal ředitel Ski Bižu Pavel Bažant. Zda zůstanou střediska v plném provozu po celý týden, se provozovatelé rozhodnou podle návštěvnosti.

Bez omezení se zatím lyžuje i v oblíbených krkonošských střediscích v Harrachově a Rokytnici nad Jizerou. V Krkonoších leží na sjezdovkách od 80 do 170 centimetrů sněhu. "Dnes jsme jen kvůli silnému větru museli zastavit lanovku na Lysou horu," řekl ředitel Spartaku Rokytnice Petr Ceé. V Rokytnici chtějí provoz udržet až do Velikonoc a stejné ambice má i nedaleký Harrachov. "Podmínky jsou dobré a sněhu je dost, záležet tak bude hlavně na zájmu lyžařů," dodal Milan Goč ze Sportovního areálu Harrachov.

Velmi dobré podmínky nabízejí Jizerské hory a Krkonoše také vyznavačům běžek. V horách jsou upravené kilometry běžeckých tras, do nichž o víkendu vyrazily tisíce lidí.