V sobotu kolem 8. hodiny ranní přijel na školení do České Lípy čtyřicetiletý živnostník ze středních Čech. Své vozidlo zaparkoval v Bulharské ulici u hotelu Olympia. Ve chvíli, kdy vystoupil z vozidla a chystal se auto zamknout, kolem něj projelo tmavé osobní vozidlo značky BMW, jehož nepozorný řidič mu málem přejel nohu. Muž na něj proto gestikuloval rukama, aby mu dal najevo, co se stalo.

Z tmavého BMW však ihned po této drobné nepříjemnosti vyskočil spolujezdec s baseballovou pálkou v ruce a začal ho s ní mlátit. „Napadený rány částečně vykrýval svojí taškou, kterou si chránil hlavu a obličej. Později mu na pomoc přiběhl jeho bratr, který od útočníka schytal také několik ran pálkou do hlavy a utrpěl přitom rovněž zranění," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Útočník se snažil z místa incidentu odjet se svým známým, v čemž mu zabránili další účastníci školení a přivolaní policisté. Policisté zjistili, že s baseballovou pálkou útočil osmadvacetiletý muž s trvalým bydlištěm na Mimoňsku, který se už v minulosti opakovaně dopustil násilných trestných činů. „Jeho sobotní incident kvalifikovali jako přečin výtržnictví a současně také jako pokus o zločin těžkého ublížení na zdraví, za který pachateli hrozí trest v rozpětí od pěti do dvanácti let odnětí svobody," dodala Baláková. Obviněný muž je od úterý ve vazbě.