Adresátem je osmapadesátiletý handicapovaný muž z Tábora, který na vlakovém nádraží v Doksech přišel o své speciálně upravené kolo.

Přímo před očima mu jej z prostoru určeného pro zavazadla ukradl neznámý mladý muž. Policisté z Českolipska po zloději nyní pátrají, pomoci jim mohu mimo jiné záznamy z kamer, které nádraží v Doksech snímají.

„Záznamy u inkriminovaného času, konkrétně minulé soboty dopoledne, policistům poskytnou zaměstnanci Českých drah," upřesnila mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Handicapovaný muž cestoval vlakem na trase Kolín-Rumburk a měl namířeno do České Lípy. Kolo černé barvy značky Superior v hodnotě 30 tisíc korun měl uložené v zavazadlovém prostoru.

„Na stanici v Doksech si všiml, že zde jeden mladík vystoupil i s jeho kolem, na které rychle nasedl a ujel. Byl to jeden z těch, kteří měli kolo jako zavazadlo, a to své mu ve vlaku nechal jako kompenzaci. Bylo o poznání levnější a horší," doplnila mluvčí policie.

Zloděj po sobě v zavazadlovém prostoru zanechal kolo značky Palermo. Policie v souvislosti s vyšetřování případu vyzývá ke spolupráci také veřejnost. Lidé, kteří by mohli jakýmikoliv informacemi přispět k dopadení zloděje, mohou kontaktovat linku 158 nebo kteroukoliv služebnu.