Nyní je vyšetřován na svobodě a kolem jeho osoby se objevují další nové domněnky a spekulace. Dvořákovi měla údajně soukromá firma zajišťující pohonné hmoty platit několik let účty za telefon. Výměnou za to měl být obchod, při kterém tato firma dodávala pohonné hmoty severočeské policii. To uvedla ve své reportáži televize Nova.

„Mohu potvrdit, že společnost K–M Prona skutečně byla jednou z firem, od kterých jsme odebírali pohonné hmoty v letech 2001 až 2008,“ informovala Deník mluvčí severočeské policie Šárka Poláčková. Podle ní firmy pro dodávání pohonných hmot musely projít výběrovým řízením. „Reportér Televize Nova se dostal ke spisu případu, který je teprve v šetření a kromě zainteresovaných stran a Policie ČR k němu nemá mít nikdo jiný přístup,“ uvedl provozní ředitel K–M Prona Robert Vítek.

ČTĚTE TAKÉ:

Bývalý policejní ředitel práci zpět nedostane

Šéf liberecké policie Miroslav Dvořák korupci odmítal

Podle něj měl být mobilní telefon před několika lety dán do užívání paní Dvořákové, která s touto společností spolupracovala a spolupracuje na charitativních projektech a jiných akcích. „Tedy ještě v době, kdy pan Dvořák nebyl ředitelem policie v Liberci,“ podotkl Robert Vítek. „Ředitel Dvořák nemohl ze své funkce ovlivňovat výsledky výběrových řízení na dodávku PHM. Výběrová řízení patří do kompetencí Krajského ředitelství Policie ČR se sídlem v Ústí nad Labem,“ doplnil.

Redaktoři Deníku se obrátili také na vedoucího liberecké pobočky krajského státního zastupitelství Adama Bašného, který se kauzami kolem bývalého policejního ředitele zabývá. „Tuto skutečnost nebudu komentovat, byla to jen televizní reportáž,“ konstatoval Adam Bašný. Kde se tedy skrývá pravda, bude muset odhalit až policejní vyšetřování.