S mladým mužem, který se obnažoval a onanoval na veřejnosti, se nezávisle na sobě potkaly minulý pátek kolem deváté hodiny ranní v Mlýnské ulici na břehu Panenského potoka v Jablonném. Policisté po naháčovi nyní pátrají.

„Podle čtyřiašedesátileté svědkyně stál muž nejprve schovaný za stromem a pozoroval okolí. Když zjistil, že má publikum, vystoupil zpoza kmenu, rozepnul si kalhoty a začal před ní onanovat," popisuje Ivana Baláková, mluvčí českolipské policie. Podobnou zkušenost má i čtyřicetiletá žena.

Ženy vypověděly, že se jedná o muže ve věku mezi 20 až 30 lety, 170 175 cm vysokého. Má sportovní vypracovanou postavu, plnější tváře, výrazné rysy a snědší pleť. Podle jedné ze svědkyň má na tváři tři výrazné pihy. Na hlavě měl nasazenou tmavou kšiltovku a oblečen byl do červeno-černé šusťákové soupravy. Bylo zřejmé, že na místo přijel na černém jízdním kole.

„Policisty v Jablonném zajímají všechna svědectví, která se k popisovanému případu vztahují. Pokud má někdo k případu co říci, může kontaktovat přímo policejní služebnu v Jablonném v Podještědí nebo linku 158," dodává Baláková.